Moldova este una dintre cele mai apreciate regiuni românești prin prisma tradițiilor și a peisajelor de care te poți bucura în calitate de turist. Situată în nord-estul României, Moldova cuprinde orașe precum Iași, Suceava, Vaslui, Botoșani, Galați, fiecare dintre acestea reprezentând în sine un obiectiv turistic important al țării noastre.
Bucătăria Moldovei este destul de asemănătoare cu cea a Maramureșului. Asta înseamnă că vei întâlni multe preparate grase, multe fripturi, ciorbe (sau borșuri), cartofi, dar și numeroase produse de patiserie, coapte în cuptorul casei.
Moldovencele sunt printre cele mai bune gospodine din țara noastră. Ele se mândresc cu bucatele pe care le prepară, schimbă rețete între ele și prepară mâncăruri delicioase după rețete transmise din generație în generație.
Mămăliguța, urșii cu brânză, smântâna, sarmalele, friptura, lapte, brânzeturi și multe alte preparate delicioase te vor încânta la mesele moldovenești.
Micul dejun este tratat cu mare importanță în această regiune a țării noastre. La masa de dimineață se mănâncă de obicei preparatele reîncălzite, gătite cu o zi înainte, printre care amintim diverse ciorbe, carne, sarmale etc. În cazul preparatelor gătite de dimineață, cel mai adesea se consumă ouăle prăjite cu mezeluri reci sau ceai cu pâine și unt, gemuri ori miere.
Cafeaua este băutura care nu lipsește niciodată de pe masa moldovenilor. Ceaiurile și sucurile de fructe sunt mult mai rar întâlnite.