Search
Generic filters
Exact matches only

Mini clătite nemțești

În ciuda numelui, acest tip de clătite nu au originat în Germania, ci în Statele Unite ale Americii. Denumirea vine de la faptul că rețeta este inspirată din clătitele nemțești. Unii spun că se găsește magie în aceste clătite, datorită faptului că se umflă destul de tare în timpul coacerii. Rețeta pe care ți-o propun poate fi făcută și într-o tigaie normală, devenind clătite nemțești de dimensiuni normale, însă versiunea mini, cea pe care ți-o ofer mai jos, este mai simplu de savurat în diminețile somnoroase și grăbite din timpul săptămânii.

Ingrediente:

6 ouă
125 g făină
240 ml lapte
Un vârf de linguriță de sare
1 linguriță extract de vanilie
55 g unt

Pentru sos (Opțional):

240 ml apă
100 g zahăr
1 linguriță zeamă de lămâie
1 linguriță extract de vanilie
20 g amidon din porumb
100-150 g afine (pot fi și congelate)*

*Afinele pot fi înlocuite cu orice alt fruct.

Mod de preparare:

Așa cum probabil bănuiești, trebuie să pornești cuptorul din timp, să se preîncălzească. Totodată pregătește-ți tava pentru brioșe, fie cu hârtiuțe speciale, fie cu puțin ulei/unt.

Sparge ouăle într-un vas cu pereții înalți și mixează-le împreună cu laptele, sarea și extractul de vanilie. Topește untul și lasă-l să ajungă la temperatura camerei. Când s-a răcit, adaugă-l cu grijă și mixează-l. Nu în ultimul rând, adaugă făina și mixează totul până la omogenizare. Dacă ai un blender, ai opțiunea de a pune toate ingredientele direct în vasul blenderului (toate odată) și să le amesteci acolo până la omogenizare. Dacă nu deții un blender, poți face asta la fel de simplu cu un mixer manual.

Pune aluat în fiecare formă de brioșă, având grijă să nu umpli mai mult de jumătate din cupă, ține minte că aluatul va crește mult în faza de coacere. După ce ai pus tot aluatul în formele de brioșe, pune tava la cuptor pentru 15-18 minute, timp în care aluatul va crește și se va coace frumos. După ce se răcește, clătita se va dezumfla și va forma o ceșcuță, locul perfect pentru o umplutură de fructe (precum sosul de afine pe care ți-l sugerez) sau puțină cremă de vanilie.

Ca să faci sosul de afine pune într-o cratiță de mărime medie apa, împreună cu amidonul din porumb, zeama de lămâie, extractul de vanilie și zahărul. Lasă totul să fiarbă până când începe să se îngroașe. Când amestecul începe să devină gros, adaugă afinele (sau orice alte fructe de pădure) și amestecă-le cu compoziția din crăticioară. Lasă totul să clocotească timp de 10 minute și gata. Poți să servești sosul de afine direct în cupele de clătite, pe care apoi să le pudrezi cu puțin zahăr pudră.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *