Search
Generic filters
Exact matches only

Peștele la micul dejun

Un ingredient luat foarte rar în considerare când vine vorba de micul dejun, peștele este o idee bună când vrei să faci o schimbare în rutina ta de dimineață. În plus, are câteva beneficii extraordinare pentru corpul uman. Iată câteva idei de mic dejun care includ peștele.

Aliment bogat în proteine

Carnea de pește este bogată în proteine, iar proteinele sunt ceea ce ne țin sătui până la următoarea masă. Deși variază între specii, proteinele din pește sunt bogate în aminoacizi și sunt ușor digerabile. Asta conferă cărnii de pește un statut mai înalt decât restul proteinelor animale.

Pe lângă proteine, carnea de pește este bogată și în omega-3 și alte vitamine care sunt benefice organismului.

Îmbunătățește funcțiile creierului

Prezența acizilor grași în carnea de pește este benefică pentru că ajută creierul să funcționeze mai bine. Aceștia îmbunătățesc funcțiile creierului și este esențial și țesutului nervos. Este dovedit clinic că acizii grași din uleiul de pește îmbunătățesc IQ-ul copiilor, iar la adulți aceștia ajută la îmbunătățirea capacității mentale și a puterii de concentrare.

Omletă și Fritatta cu pește

Cele mai versatile mâncăruri de mic dejun sunt omletele sau versiunea italiană a acestora, fritatta. Poți să te folosești de ingrediente precum rămășițele cinei din seara anterioară, pentru a face un mic dejun hrănitor și delicios. Poți astfel să adaugi un pic de ton sau orice alt pește preferi în tigaie alături de ouă și să le savurezi cu garnitură de legume.

Sandwich cu ton

Când te grăbești și nu ai timp să stai la masă, să mănânci în liniște micul dejun, cel mai convenabil este să îți pregătești un sandwich pe care să îl mănânci în drum spre birou. Alege să faci un sandwich cu salată de ton și frunze de salată verde pentru a beneficia de proteinele din carne și de o senzație de sațietate.

Deși pare ciudat în cultura vestică să consumi carne de pește alături de alte alimente, în țările asiatice, în special Japonia, acest aliment este des întâlnit la cea mai importantă masă a zilei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *