Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Porridge cu ciocolată și portocale

Porridge-ul se traduce în română ca terci, însă nu te lăsa înșelată de impresia pe care ți-o lasă acest cuvânt. Terciul de ovăz este unul dintre cele mai nutritive opțiuni de mic dejun dintre cereale, așa că ai doar de câștigat dacă îl încerci. Pentru că de unul singur poate avea un gust prea simplu, îți propun să îl aromatizezi cu ciocolată și portocale. Așa, cu siguranță îți vei înveseli diminețile.

Ingrediente:

50 g fulgi de ovăz
350 ml lapte semi degresat
1 lingură de Nutella (sau orice altă crem08ă de ciocolată sau alune de pădure)
1 portocală (curățată și segmentată)
Opțional, poți alege și toppinguri precum un sirop sau miere.

Mod de preparare:

Pune ovăzul și laptele într-o crăticioară, pe foc mediu. Lasă amestecul să fiarbă, iar când asta începe să se întâmple, dă focul mai mic. Lasă amestecul să fiarbă la focul redus timp de 6-10 minute, amestecând din când în când, ca să nu se prindă de fund. Apoi, adaugă crema de ciocolată și amestecă totul, până când crema de ciocolată este topită complet.

Toarnă amestecul într-un bol și pune câteva felii de portocală în bol. Dacă te simți artistică, te poți juca cu feliile de portocale, astfel încât să ornezi bolul frumos, însă să fim realiști, cine are timp de așa ceva dimineața? Oricum, totul va avea un gust absolut delicios, indiferent dacă e decorat sau nu. Servește terciul cât e cald. Iar dacă vrei să faci mai multe porții deodată, tot ce trebuie să faci este să înmulțești cantitățile cu numărul de porții pe care vrei să le ai, pentru că în rețetă cantitățile sunt trecute pentru o singură porție.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *