Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sandviș de mic dejun la tigaie

După ce se termină weekendul nu prea mai ai chef să stai să îți pregătești un mic dejun care să dureze prea mult timp să fie gata de consumat. În diminețile zilelor de luni, cu siguranță preferi ceva rapid, care poate fi luat chiar la pachet. Sandvișul pe care ți-l propun e o versiune a „grilled cheese”-ului original, însă are o mică surpriză: conține și omletă. Iată cum poți să îți pregătești un mic dejun ușor, delicios și rapid:

Ingrediente:

2 ouă mari
Puțin pătrunjel mărunțit
1 cățel de usturoi
Sare și piper după gust
2 felii de pâine
2 felii de brânză mozzarella (sau orice alt cașcaval preferi)
Unt moale

Mod de preparare:

Începe prin a sparge cele două ouă într-un bol și a le bate ușor cu o furculiță. Pune o tigaie la încins pe foc mediu spre mare. Toarnă ouăle în tigaie și adaugă pătrunjelul și usturoiul, ambele mărunțite. În timp ce ouăle se coc, continuă să amesteci, astfel încât să se gătească uniform, dar în același timp să rămână o papară, nu o omletă asemănătoare cu clătitele. Când sunt gata, poți să le asezonezi, după gust, cu sare și piper.

Într-o tigaie curată și uscată, încinsă pe foc mediu, pune una din cele două felii de pâine, pe care ai uns-o în prealabil cu unt, să se prăjească. Asigură-te că partea unsă cu unt este în contact cu tigaia. Răstoarnă ouăle pe felia de pâine, iar apoi încearcă să le acoperi cu una sau două felii de mozzarella. Unge și cealaltă felie de pâine cu unt, pe partea care este în exteriorul sandvișului, apoi adaug-o sandvișului. După aproximativ 1-2 minute, întoarce sandvișul cu o spatulă, astfel încât pâinea să se prăjească și pe partea de sus. Lasă-l și pe partea asta tot cam 1 sau 2 minute.

Servește sandvișul cât timp acesta este încă cald, pentru a te bucura de toată brânza aceea topită, delicioasă și de aromele îmbinate. Dacă vrei să îl personalizezi, poți adăuga și bucățele de șuncă sau legume în ouă, pentru a le face pe gustul tău. De asemenea, poți servi sandvișul cu o salată de avocado, roșii și brânză feta, absolut delicioasă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *