Search
Generic filters
Exact matches only

5 metode să consumi ouă la micul dejun

Oul este modalitatea perfectă de a consuma proteine la micul dejun. Din acest motiv este considerat un aliment esențial pentru prima masă a zilei. Dacă te-ai săturat de simpla omletă sau oul făcut ochi, e timpul să cauți inspirație pentru câteva metode noi de a savura oul la micul dejun. Iar ca să te ajut să economisești timp și efort, ți-am pregătit eu câteva sugestii.

Frittata

frittata_31538516

Sursa foto: Olha Afanasieva

O fritata e versiunea italiană a omletei, însă e ceva mai consistentă decât aceasta, pentru că reușește să îmbine proteinele din ou cu fibre din diferite legume și alimente, care mai de care mai sănătoase și mai hrănitoare. Un bun exemplu este rețeta de fritata mexicană pe care ți-am propus-o acum ceva timp.

Ouă coapte

oua-coapte_18524550

Sursa foto: Ukrphoto

Dacă te-ai săturat să îți prepari ouăle într-o tigaie cu ulei, poți oricând opta pentru versiunea mai puțin uleioasă a acestora, în cuptor. Nefiind nevoie de ulei, elimini din start partea nesănătoasă, prăjitul, care poate provoca arsuri și gastrită. Fă-ți micul dejun și mai sănătos, îmbinând ouăle cu dovlecel și cașcaval. Te poți bucura de un mic dejun decadent de gustos, însă de zece ori mai sănătos decât înainte.

Omletă, dar altfel

omleta in stil asiatic

Sursa foto: Taste

Dacă totuși preferi omleta, poți încerca să mai schimbi ingredientele pe care le folosești. Încearcă cea mai veche rețetă de omletă din lume sau delectează-ți papilele gustative cu o omletă modernă, gătită în stil asiatic, pentru ca micul tău dejun să nu mai fie plictisitor.

Ou la tigaie

Când zic ou la tigaie, nu mă refer la ouă ochiuri. Încearcă să combini oul cu năut și spanac pentru un mic dejun încărcat cu superalimente și o mulțime de nutrienți sau, dacă mănânci cu familia, vă puteți delecta împreună de ouă făcute în tigaie alături de legume delicioase și pline de vitamine.

Waffe cu ouă

waffles la tigaie grill

Sursa foto: Jamie Olliver

Nu în ultimul rând, poți încerca ceva mai neconvențional. Vafele sunt considerate de cele mai multe ori desert, însă tu le poți transforma într-un mic dejun savuros și sățios, făcându-le chiar tu în tigaia grill și consumându-le alături de un ou poșat sau ochi și bacon.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *