Avocado este un superaliment și aduce un aport mare de vitamine și minerale organismului, de aceea este important ca acesta să nu fie exclus din dieta ta. Totodată, sunt convinsă că nu vrei să mănânci aceeași mâncare de fiecare dată când consumi avocado. Dacă nu știi cum și când să îl consumi, vin în ajutorul tău cu câteva idei și sugestii.
Toast cu avocado
Sursa foto: Duskbabe
Prima și cea mai ușoară metodă de a consuma avocado e pe o felie de pâine prăjită. Prăjește pâinea și pisează o jumătate de avocado. Unge-l pe pâine, presară niște fulgi de ardei iute sau condimentele care-ţi plac și gata! Iar dacă vrei să-l faci mai elaborat de-atât, poți să adaugi un ou poșat sau diferite alte toppinguri.
Smoothie cu avocado
Sursa foto: Dlecic
„Para aligator”, așa cum i se mai spune fructului de avocado, este delicioasă într-un smoothie care să te țină sătul până la ora amiezii. Pune o banană, o jumătate de avocado, iaurt grecesc și miere într-un blender și vei vedea cât de gustos poate fi. Ține minte, smoothie-urile sunt mai gustoase decât arată uneori.
Salată la micul dejun
Sursa foto: Sergii Koval
O salată e ideea perfectă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor. Poți adăuga avocado în salată ca să te asiguri că ai suficientă fibră în micul dejun ca să te țină sătul până la prânz. Poți alătura avocado la roșii, castraveți, brânză feta (sau telemea sau cașcaval), ceapă, frunze de salată verde, măsline etc.
Hummus cu avocado
Sursa foto: Nataliya Arzamasova
Hummus-ul e o opțiune de întins pe pâine prăjită dimineața. De ce să nu adaugi și niște avocado boabelor de năut când le pisezi pentru a le transforma în hummus. Îi va oferi un plus de savoare și va face ca preparatul să aibă o textură mai cremoasă.
Avocado la grătar
Sursa foto: Stephanie Frey
Dacă te bucuri de o dimineață de weekend în aer liber și urmează să pregătiți micul dejun pe grătar, nu uita că poți adăuga și avocado acolo! Ai diferite opțiuni de a face asta, fie îl feliezi și îl faci grill, după care îl pui peste un ou ochi și adaugi puțină lămâie și sare peste, fie în înjumătățești și îl gătești pe grătar cu un ou în groapa sâmburelui.