logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru a alege un iaurt cu adevărat natural

Iaurtul pe care poate mulți dintre noi îl consumă zilnic nu este mereu 100% natural, așa cum majoritatea producătorilor îi fac reclamă. Marketingul ne orbește câteodată și nu verificăm dacă lucrurile stau chiar așa cum ne sunt prezentate. Ar trebui să plătim produsul și nu modul în care acesta este ambalat.

Uneori, chiar dacă noi ne dorim să mâncăm mai sănătos, nu reușim să facem acest lucru și vina nu ne aparține nouă neapărat.

Desigur, cel mai natural și mai bun iaurt pe care îl putem mânca, este cel făcut de noi, acasă. Laptele neprocesat, smântână naturală și un vas de lut ne vor ajuta să avem parte de tot ceea ce oferă mai bun un iaurt. Din păcate, nu mulți dintre noi au îndeajuns de mult timp și răbdare pentru a prepara acasă acest produs, astfel că suntem nevoiți să apelăm la ceea ce se găsește în comerț.

Trebuie să fim atenți la ceea ce cumpărăm. Dacă mergem la un raft cu lactate vom vedea că toate sunt naturale, probiotice, cu proteine atent selecționate și multe alte lucruri.

Iaurtul cu fructe disponibil în comerț nu este nici pe departe atât de natural pe cât se spune. Acesta conține diferiți coloranți alimentari, zahăr sau îndulcitori, dar și mulți conservanți, așadar ar trebui evitat pe cât posibil.

Dacă ne place să avem iaurtul un pic mai dulce și mai colorat putem apela la puțină dulceață produsă în casă. În cazul în care vrem doar să fie mai dulce, mierea este aliatul nostru.

De asemenea, iaurtul care are 0% sau 0.1% grăsimi nu este cea mai bună opțiune pentru noi deoarece este foarte procesat. Nu ne va ajuta să slăbim și ne va priva și de elementele nutritive pe care le are iaurtul natural.

Iaurturile din magazine care se apropie cel mai mult de noțiunea de iaurt natural sunt cele care nu conțin fructe și au un conținut de grăsime care variază între 1-5%. Atunci când dorim să achiziționăm un astfel de produs, trebuie să ne uităm la ingrediente, iar cu cât numărul acestora este mai mare, cu atât ar trebui să le evităm mai mult. Laptele praf nu trebuie să apară în niciun caz acolo.

În principiu, cel mai natural iaurt va conține numai lapte de vacă pasteurizat și culturi lactice selecționate.

Un alt aspect pe care ar trebui să îl luăm în considerare atunci când ne alegem produsul este termenul de valabilitate. Cu cât diferența dintre data de producție și data de expirare este mai mică, iaurtul este mai natural.

Nutriționiștii apreciază că cel mai bun iaurt este acela cu cheag, adică acelea care nu sunt la fel de lichide precum iaurtul de băut. Acestea din urmă sunt mai gustoase, însă sunt absorbite prea repede de intestin.

Voi consumați de obicei iaurt natural?

Citește și despre ce să nu mănânci la micul dejun.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *