Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru a evita instalarea bolilor cardiovasculare

Se spune că aproximativ 80% dintre bărbați ar putea evita atacurile de cord numai dacă ar face niște schimbări minore în alimentație. Femeile au, în general, o predispoziție mai mică față de această clasă de boli, pentru că duc un stil de viață diferit de cel al bărbaților, însă aceste recomandări sunt utile și pentru reprezentantele sexului frumos.

Factorul genetic joacă și el un rol important în ceea ce privește declanșarea unor astfel de boli, însă ne putem reduce acest risc doar făcând câteva mici modificări în viața noastră.

1. Mergi pe jos până la muncă

Am observat cum tot mai mulți oameni preferă să conducă de acasă și până la muncă indiferent dacă e vorba de o distanță de 15 minute sau o oră de mers pe jos. Dacă în al doilea caz poate exista o anumită logică, în ceea ce privește primul caz nu există nicio scuză.

Comoditatea noastră exacerbată ne va ajuta în cele din urmă să dezvoltăm o multitudine de afecțiuni, care mai de care mai grave. Din păcate și copii suferă din această cauză, pentru că părinții îi duc deseori cu mașina la școală.

Mersul pe jos de dimineață vă poate ajuta să vă treziți, să vă înviorați și să reduceți riscul de a face infarct. În fiecare zi este bine să mergem cel puțin 40 de minute pe jos, iar dimineața este cel mai bun moment pentru a face acest lucru. Poți face mișcare și cu ajutorul bicicletei, dacă îți place mai mult.

2. Efectuează exerciții fizice cel puțin o oră pe săptămână

Despre beneficiile exercițiilor fizice nu mai are rost să vorbim pentru că știm cu toții că este indicat să facem sport cât mai mult timp cu putință. Oricum, și acestea ne ajută organismul să evite problemele cu inima.

3. Renunță la tutun și consumă moderat alcool

Fumatul îți afectează, de cele mai multe ori, iremediabil, organismul și crește riscul apariției unor boli cu câteva procente bune. Dacă ai voință și ții la viața ta, atunci ar fi bine să renunți permanent la acest viciu. Poate acum ești tânăr și nu ai probleme, însă la bătrânețe sunt mari șanse să apară tot felul de complicații.

În ceea ce privește consumul de alcool, acesta trebuie să fie moderat, pentru a beneficia de efectele sale pozitive. Un pahar de vin sunt chiar indicate pentru a ne păstra sănătoși.

4. Ai grijă la alimentație

Consumă cât mai multe legume și fructe, evitând, în același timp, alimentele foarte procesate și bogate în grăsimi. În acest fel, îți vei menține greutatea sub control și pe lângă faptul că vei arăta bine, vei fi și mai puțin predispus la apariția unor boli.

Un mic dejun vegetal îți poate aduce multe beneficii așadar ar fi bine să faci o încercare în acest sens.

Citește și despre modul în care micul dejun îți îmbunătățește starea inimii.

 

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *