Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Non-Dairy_Milk
Non-Dairy_Milk

Tipuri de lapte vegetal și beneficiile fiecăruia

Laptele vegetal, produs din soia, orez sau diferite tipuri de nuci, este perfect pentru cei care au dezvoltat alergii sau intoleranțe la lactoză și alte substanțe din laptele animal. Totodată, e bun pentru cei care se hotărăsc să adopte o dietă vegetariană sau vegană. Totuși, cu atâtea tipuri de băuturi vegetale, de unde știi care e cea mai potrivită pentru tine sau chiar dacă aceasta este sănătoasă? În cele ce urmează, povestim despre câteva dintre cele mai comune tipuri de lapte vegetal și beneficiile fiecăruia.

Lapte de soia

De departe cel mai popular lapte vegetal este cel din boabe de soia. Acesta poate fi o sursă foarte bună de proteine, atâta timp cât te asiguri că acesta este produs din boabe de soia care nu au fost modificate genetic și care nu au fost stropite cu pesticide. Laptele de soia este bogat și în următoarele minerale: mangan, magneziu, colină, acid folic, tiamină, riboflavină, fosfor, seleniu și potasiu.

Lapte de orez

Făcut din apă și boabe de orez brun, laptele de orez este o opțiune delicioasă de băutură vegetală, însă, din punct de vedere nutrițional, aceasta nu are un profil foarte bun. Acesta conține o cantitate dublă de carbohidrați față de majoritatea tipurilor de lapte vegetal, iar în ceea ce privește proteinele, acestea nu se regăsesc într-o cantitate mare. Totuși, poate fi o soluție bună pentru a îndulci cafeaua sau pentru prăjituri vegane.

Lapte de cocos

Având o aromă foarte puternică de cocos, acest tip de lapte este recomandat doar celor care iubesc gustul nucii de cocos. Este obținut prin răzuirea pulpei de nucă de cocos. Acesta este o sursă extraordinară de fibră, vitamina B12, vitamina D, fier, calciu, mangan, cupru, fosfor și seleniu, printre altele. Această băutură ajută la regularizarea tensiunii arteriale și oferă o senzație de sațietate, ceea ce îl face perfect pentru scăderea în greutate.

Lapte de migdale

Acest tip de lapte conține de obicei doar 1 gram de proteine, însă, este sărac în calorii, ceea ce-l face să fie prielnic celor care se luptă cu kilogramele în plus. De cele mai multe ori, acesta se cumpără îmbunătățit cu vitamine și minerale, pentru a-l face să aducă aportul necesar de nutrienți în organism. Totuși, acesta este bogat în grăsimi sănătoase, Omega-6.

Lapte de alune de pădure

Este iubit de mulți oameni datorită gustului puternic de alune. Acest tip de lapte este bogat în carbohidrați sănătoși, vitamina B12, vitamina D și calciu. Datorită aromei puternice, acesta este perfect pentru a adăuga un plus de aromă cafelei sau prăjiturilor. De asemenea este ideal pentru protejarea oaselor și a dinților.

În afară de acestea, există și lapte de nuci caju, macadamia, dar și combinații între mai multe tipuri de lapte vegetal, pentru a fi potrivite pentru preferințele consumatorilor diverși. Indiferent de care îl alegi, îți recomandăm să alegi varianta neîndulcită, pentru a te bucura de proprietățile sănătoase ale acestora.

Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *