15 minute de sport în fiecare zi ne va menține în formă

15 minute de sport în fiecare zi ne va menţine în formă. Asta promit doctorii. Însă ştim cât de greu este să găsim aceste 15 minute dedicate exlusiv sportului, în ziua de azi când familia, copii, job-ul, dezvoltarea personală, prietenii, hobby-urile, treburile gospodăreşti ne ocupă atât de mult timp, aşa că am căutat soluţii salvatoare pentru sănătatea mea şi sunt gata să le împărtăşesc şi cu voi.

15 metode de a face 15 minute de sport pe zi! Uşor şi fără să trebuiască să va faceţi program special pentrua asta:

1.Mersul pe jos face piciorul frumos! Nu este doar un proverb românesc, este o realitate! Aşa că în loc să mergi cu autobuzul sau cu taxiul la servici/şcoală/cafenea etcc mergi pe jos. 15 minute de aer curat şi plimbare o să te ţină în formă şi o să-ţi dea energie pentru întreagă zi

2.Urcă scările! Renunţă la lift cu atât mai mult dacă stai la etajul 2 sau 3! Urcându-le de câteva ori pe zi o să cumulaţi cele 15 minute de sport zilnic fără că măcar să va daţi seama! Gândiţi-va câte calorii veţi arde şi cât de frumos o să va tonifiati muşchii.

3.Parchează cât mai departe! Da poate că nu o să arzi sute de calorii însă făcând treaba asta de câteva ori pe zi vei cumula cele 15 minute foarte uşor. Poţi să începi cu parcarea de la supermarket, job etc

4.15 minute de dat cu aspiratorul! Sună plictisitor? Atunci încearcă o combinaţie mai complexă: dat cu aspiratorul, şters praful, călcat etc! Toate astea pun muşchii în mişcare şi pe lângă programul de exerciţii o să va faceţi şi casa luna şi bec.

5.Abdomene, genoflexiuni, exerciţii de baza. Toate se pot face dimineaţă când va treziţi pentru un boom de energie sau seară în timp ce va uitaţi la tv, înainte de a face o baie fierbine, cu spumă, care o să va relaxeze total.

6.Mersul cu bicicletă. Dacă alegeţi bicicleta ca şi mijloc de transport nu doar că o să faceţi sport foarte uşor însă o să staţi de 2 x mai mult în natură

7.Organizaţi evenimente! Organizând evenimente o să va puneţi în mişcare, o să aveţi de gătit, de făcut curăţenie, de împărţit (personal) invitaţii!Cu ajutorul evenimentelor o să va ocupaţi de viaţă voastră socială şi o să va menţineţi sileta

8.Jucaţi-va mai mult! Când aţi fost ultima oară la tenis? Bowling? Volei? Când v-aţi jucat într-un mod activ cu copil d-voastră!? Jucându-va cele 15 minute vor trece foarte plăcut. Da, se poate face sport cu plăcere, trebuie doar puţină voinţă

9.Aleargă în parc! Jogging-ul a devenit o mare modă printre români aşa că suna-ti prietena şi ieşiţi la o tură de jogging în parc în locul clasicei întâlniri la cafenea. Puteţi să îl includeţi în program şi pe iubitul/soţul vostru atât timp cât e o persoană activă. 15 minute de alergat şi alte 45 de minute stand tolănite sub cerul albastru, poate cu un mic picnic pregătit ad hoc va fi întâlnirea perfectă, spontană de care aveţi nevoie.

10.Dansează! Începe dimineaţă în forţă cu 15 minute de dans şi zâmbete. Asta spun marii Guru că se începe o dimineaţă perfectă, mulţumind vieţii pentru ceea ce ai. Dansând vei avea energie, zâmbind şi gândind pozitiv vei produce hormonul fericirii, astfel vei fi pregătită pentru o nouă zi

11.Caută programul de Aerobic preferat! Sau zumba! Sau tay bo. Acum sunt atâtea forme de mişcare pe care le puteţi face acasă, în faţă calculatorului, având ca antrenoare o tipă de pe youtube! Nu mai trebuie să va deplasaţi până la sală, nimeni nu o să se uite la d-voastră şi puteţi să va opriţi când vreţi voi fără să va simţiţi ruşinate. Va alegeţi singure programul şi momentul când vreţi să începeţi.

12.Dacă e vara mergi la piscină! În apă veţi face sport mult mai uşor. Ştrandurile au mereu preţuri foarte accesibile şi există în aproape toate oraşele din România. Unele au şi programe de zumba în piscină. Să faci sport în apă, la comun, poate fi foarte distractiv şi motivant

13.Dacă e iarnă mergi la patinoar! Pe patinoar o să-ţi incorzi la greu muşchii aşa că e mai mult streching dar şi mişcare cât timp ştii să patinezi! 15 minute vor trece extrem de rapid şi e genul de sport distractiv pe care îl poţi practică cu prietenele/iubitul sau copilul.

14.Îţi plac animalele? Cumpără un câine! Nu ai bani? Adopta un câine! Nu vrei? Împrumută un câine 🙂 Şi scoate-l zilnic la plimbare. Câinele vine cu un plus de responsabilitate în viaţa voastră şi trebuie să ieşiţi zilnic cu el afară!

15.Mişcă-te mai mult! De fapt nu este vorba despre timp şi nici despre modul în care alegeţi să faceţi sport. Ideea este să alegeţi să va mişcaţi mai mult decât să staţi jos! Oricând ai de ales, alege să mergi, să stai în picioare, să te plimbi, decât să te aşezi! Şi vei vedea cum brusc orele voastre de sport se vor face foarte uşor, fără că măcar să simţiţi că faceţi sport!

Rămâne doar să-ți găsești motivația să faci sport, pentru că ulterior beneficiile practicării unui sport le vei simți in fiecare zi.

Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.