logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Idealul de frumusețe feminină în ultima sută de ani (partea 1)

Idealul de frumusețe feminină din zilele noastre e foarte greu de atins. Cu toate retușurile făcute prin machiaj, editare foto-video și pozițiile imposibile pe care le vedem prin reviste, poate fi greu să îți iubești corpul așa cum este. Nu dispera! Idealul de frumusețe e doar asta – un ideal. E un lucru imposibil de atins, ba chiar mai mult, e un concept ce diferă foarte mult între decenii. Iată care a fost corpul feminin considerat perfect în fiecare deceniu din ultima sută de ani.

1910 – the Gibson Girl

gibson girl

Sursa foto: Wikimedia

Denumită așa datorită unor schițe apreciate de majoritatea oamenilor în acea perioadă, desenate de Charles Dana Gibson. Schița lui reprezenta o femeie puternică și independentă din acel timp și o portretiza pe soția acestuia alături de cele 4 surori ale acesteia.

Idealul era ca femeile să poarte un corset pentru a-și micșora talia foarte mult și a face corpul să capete o figură de clepsidră sau de cifra 8.

1920 – the Flapper Girl

moda-anii-20_52013046

Sursa foto: © Everett Collection Inc.

Idealul anilor 20 e fetișcana jazz, fără forme definite, care purta rochii scurte până la genunchi, ce îndreptau atenția spre picioarele acum dezgolite. Trăsăturile ideale includeau un bust mic și șolduri înguste. Tot atunci se perpetua fumatul ca un obicei social acceptat.

1930 – Sirena

moda-anii-30_52032535

Sursa foto: © Everett Collection Inc.

În anii 30, talia definită revine în atenție, însă fără corset. Asta implică o diferență ceva mai mică între șolduri și talie. În această epocă e inventat sistemul actual de măsurare al sutienelor, iar bustul ideal la o femeie e unul modest.

1940 – Femeia puternică

moda-anii-40_52017270

Sursa foto: © Everett Collection Inc.

Datorită celui de-al doilea război mondial, femeile au trebuit să adopte un look ceva mai masculin, folosind elemente grafice, umeri lați și unghiuri definite. Femeile purtau haine ce lățeau umerii, iar sutienele capătă o formă conică, care să ascută sânii.

1950 – Clepsidra

729px-Marilyn_Monroe_photo_pose_Seven_Year_Itch

Sursa foto: © Wikipedia

Era de aur a lui Marylin Monroe, când un corp în formă de clepsidră era tot ce-și dorea fiecare femeie. Formele corpului erau definite, în defavoarea femeilor slabe. Reclamele vremii chiar indicau femeilor slabe din acea perioadă să ia în greutate și le erau recomandate haine cu umplutură, care să le rotunjească formele.

Citește și 5 lucruri pe care o femeie încrezătoare nu le face sau Partea a II-a din Idealul de frumusețe feminină.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *