logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Idealul de frumusețe feminină în ultima sută de ani (partea 2)

În prima parte a articolului am aflat despre care era idealul de frumusețe în prima jumătate a secolului 20. Continuăm acum cu jumătatea a doua a secolului și primele decenii ale anilor 2000.

1960 – Rămurica

moda-anii-60_30173587

Sursa foto: © Stokkete

Deja istoria începe să se repete, iar după un deceniu în care au tronat formele curbate, revine la modă proporțiile mai drepte. Hainele nu mai evidențiază linia taliei, iar în materie de bust, era din nou iubit un bust mai micuț. Pentru că îmbrăcămintea nu mai este atât de modelatoare, acesta este deceniul în care femeile încep să slăbească pentru a obține anumite forme și dimensiuni corporale.

1970 – Diva Disco

Leipzig, Messe, neue Mode

Sursa foto: © Wikimedia

Femeile încep să fie presionate să mențină un abdomen plat pentru a putea arăta bine în salopetele disco, cu pantaloni trapezi. Formele încep să revină în atenție, însă controlat, prin fluiditatea materialelor și cusături.

1980 – Supermodelul

4a33b58c9811984707a431cec2a0d99c

Sursa foto: © Pinterest

Picioarele lungi obsedează femeile în acest deceniu, dar se creează și o isterie pentru sport. Astfel, echipamentul sportiv precum bustiera, devine mainstream. Totodată, body-urile și costumele de baie capătă o tăietură înaltă în zona bikinilor pentru a alungi optic picioarele.

1990 – Vagaboanda

90s-fashion-11

Sursa foto: © Wesharepics

Anii 90 aduc cu ei stilul vestimentar influențat de muzica Grunge. Constituție mică, fragilă, haine largi și parfum unisex sunt preferatele femeilor din această perioadă. Totodată, se încep mișcări împotriva idealului din deceniul anterior (constituția atletică, musculară). Pielea era preferată albă, nu bronzată.

2000 – Frumoasa bine făcută

635851544138681828-1022717427_2000 and late

Sursa foto: © The Odyssey Online

Noul mileniu aduce cu el moda abdomenului dezgolit. Asta implică un fizic bine definit, care să fie pus în evidență de hainele scurte. Dacă la sfârșitul secolului 20 era în vogă pielea albă ca laptele, în secolul 21 se poartă pielea bronzată și tonifiată, obținută chiar și cu ajutorul autobronzantelor.

2010 – Frumoasa cu fund

kim-kardashian_25275620

Sursa foto: © Featureflash

Deceniul actual este obsedat de fundurile voluminoase, așa că este All about that bass. Se compun o mulțime de cântece care servesc ca ode fundului bine definit, exercițiile fizice se concentrează pe definirea acestei zone, iar reclamele se folosesc de trend pentru a vinde diferite produse. Kim Kardashian „strică” internetul cu pozele posteriorului ei dezgolit, iar Nicki Minaj ajunge pe locul 1 în topul celor mai ascultate piese cu „Anaconda”, o melodie despre fund.

De reținut e că istoria încearcă să se repete, că există un șablon care definește fiecare deceniu și că pe parcurs ce înaintăm în viață idealul de frumusețe va fi tot altul. Așadar, eu îți recomand cu căldură să alegi hainele și exercițiile fizice care te fac să te simți bine în pielea ta, indiferent de constituție, înălțime sau standardele altora.

Citește și 5 lucruri pe care o femeie de succes nu le face

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *