logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Machiajul de zi și machiajul de seară

Există zeci de tehnici pentru machiaj, iar fiecare tehnică este perfectă pentru un anumit eveniment sau pentru un anumit moment al zilei. Machiajul de zi și cel de seară se realizează diferit, pentru că se iau în considerare mai mulți factori, ce diferă în funcție de când este purtat machiajul.

Machiajul de zi

Prin definiție, machiajul de zi este purtat ziua, deci în lumină naturală. Din această cauză el trebuie să fie cât mai natural, pentru că lumina zilei îl face foarte vizibil, în special dacă este însorit. Cel mai indicat este ca machiajul din timpul zilei să nu aibă foarte multe elemente, să fie cât mai minimalist. Se recomandă folosirea unui BB cream sau fond de ten cu acoperire mică, evitarea pomeților foarte bine conturați și folosirea de farduri de pleoape în nuanțe neutre. Totodată se folosesc produse ce captează lumina și o reflectă în mod natural, pentru a obține acel look radiant.

Machiajul de seară

Spre deosebire de machiajul de zi, cel de seară este observat, în mare parte, în lumină artificială. Asta înseamnă că detaliile machiajului se vor pierde, dacă nu sunt făcute mai intens. De aceea, seara se recomandă machiajele mai puternice, în nuanțe mai închise, sau care să definească foarte bine trăsăturile feței. Este permisă folosirea culorilor intense și a unui fond de ten cu acoperire mai mare.

Trecerea de la machiajul de zi la cel de seară

Există zile în care este nevoie să mergi de la birou, direct la o petrecere sau un alt eveniment care are loc seara. În momente ca acesta este util să știi să îți transformi machiajul de zi în unul de seară. Cel mai simplu mod de a face asta este să aplici un fard mai închis în colțul extern al pleoapei. Ai grijă să estompezi culoarea cu pensula sau cu degetul, astfel încât să nu existe linii dure.

Indiferent de momentul zilei în care va fi purtat machiajul, regula de bază este să se țină cont de lumina în care va fi purtat. Dacă această regulă se respectă, machiajul va părea mai integrat în moment, mai potrivit.

Citește și Machiajul ca formă de expresie

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *