logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Trucuri pentru un păr ondulat sănătos și frumos

fata-cu-par-cret_

Persoanele cu păr ondulat au cele mai mari bătăi de cap din punct de vedere al îngrijirii, tunsorii și aranjatului. Desigur, doar fetele/femeile cu acest tip de păr înțeleg cât este de dificil să păstrezi buclele perfecte, tunsoarea potrivită și aspectul sănătos.

Există câteva trucuri care, dacă sunt puse în aplicare, pot face viața mult mai ușoară pentru posesoarele unei podoabe capilare crețe. Iată care sunt acestea:

Spălarea părului

În ceea ce privește spălarea, părerile stiliștilor sunt împărțite. Unii recomandă șamponarea cât mai rar posibil deoarece acest produs strică aspectul buclelor. Alții însă spun că este foarte bine ca părul să fie spălat cu șampon de două-patru ori pe săptămână. Este esențial să alegeți tipul de șampon potrivit (pentru păr uscat, gras, normal, mixt), iar în ceea ce privește frecvența șamponării veți afla cât de des trebuie să faceți acest lucru doar testând acest lucru. Se recomandă și folosirea măștilor pentru păr și a balsamurilor. O mască hidratantă poate fi aplicată fără griji o dată pe săptămână, iar balsamul, după fiecare spălare.

Uscarea părului

Odată spălat, pentru uscare este bine să îl tamponați cu prosopul și să încercați să îl lăsați să se usuce singur. Uscătorul de păr, din cauza căldurii, deteriorează părul care va avea un aspect uscat și dezordonat. Iar pentru descurcare, neapărat trebuie utilizat un piaptăn cu dinți rari. Descurcarea începe întotdeauna de la vârf spre rădăcină.

Menținerea buclelor

Pentru menținerea buclelor se poate folosi spumă, gel lichid, cremă fixativă. Este suficient să vizitați magazinele de cosmetice pentru a alege din multitudinea de produse pentru păr creț. Este foarte important să alegeți acele produse pentru păr ondulat deoarece oferă un plus de hidratare astfel încât buclele vor arăta sănătoase și hidratate.

Tunsoarea potrivită

Referitor la tunsoare, părul creț se poartă foarte rar filat sau tuns în scări. Stiliștii merg foarte mult pe acel gen de tunsori cu volum, acesta fiind în fond elementul caracteristic al părului ondulat. Este recomandat să vă alegeți un stilist care știe cum să „stăpânească” acest gen de păr. Altfel, riscați să vă alegeți cu o tunsoare nepotrivită care vă va face să urâți faptul că aveți părul ondulat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *