logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficii ale mersului la sală de dimineață (II)

Lista beneficiilor mersului la sală de dimineață nu s-a încheiat o dată cu publicarea articolului precedent. În rândurile de mai jos vom afla și alte avantaje pe care le putem avea dacă decidem să devenim mai matinali pentru a ne putea efectua exercițiile fizice în liniște.

1. Vei avea mai multă energie

Exercițiile fizice vor avea un efect pozitiv asupra ta. Ești odihnit și mușchii tăi vor răspunde mai bine la presiunile la care îi supui. Știi și tu că odihna este foarte importantă pentru un sportiv, iar dacă dorești să îți mai crească masa musculară cu atât mai mult.

Mușchii se vor dezvolta și tu vei avea multă energie după ce termini de exersat. Sângele ți-a fost pus în mișcare astfel încât ești acum gata să te apuci de ceea ce mai ai de făcut pentru tot restul zilei.

2. Te vei concentra mai bine

Efortul fizic ajută la eliberarea unor substanțe în creier care te vor ajuta să te concentrezi mai ușor. Te vei simți mai bine, vei fi mai lucid și vei ști exact ceea ce ai de făcut atunci când ajungi la birou.

3. Vei dormi mai bine

Dacă până acum aveai probleme cu somnul, mai ales dacă veneai seara după antrenamentul de la sală, atunci această schimbare în programul tău te va ajuta să dormi liniștit o dată cu venirea serii. După ce terminai seara cu sala, corpul tău era plin de energie astfel că aveai parte de o noapte agitată, iar următoarea zi era un calvar pentru tine.

4. Îți vei regla mai bine ritmul circadian

Ritmul circadian se referă la ceasul intern. Dacă aveți o rutină bine stabilită veți vedea că organismul vostru va fi pregătit pentru ea întotdeauna. Corpul se va pregăti încă din timpul somnului pentru ceea ce va urma.

Dacă aveți aceeași oră de trezire în fiecare zi, nici nu veți mai avea nevoie de alarmă și veți fi fresh încă de la prima oră a dimineții. Desigur, pentru acest lucru trebuie să respectați și o anumit program de somn.

5. Vei avea rezultate vizibile

Oamenii care se trezesc de dimineață pentru a merge la sală, în majoritatea cazurilor se țin de program. În schimb cei care spun că vor face exerciții seara sunt mai predispuși să renunțe la ele din cauza oboselii acumulate de-a lungul zilei.

Dacă te ții de program și vei exersa aproape zilnic, atunci rezultatele nu vor întârzia să apară, iar dacă te apuci de dimineață sunt șanse mai mari să obții ceea ce îți dorești.

Tu cum îți faci programul de mers la sală?

Citește și despre alimentele benefice pentru bărbați.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.