Beneficiile mersului la sală de dimineață (I)

Se spune că un pic de efort fizic de dimineață nu a omorât pe nimeni și chiar aduce multe plusuri pentru noi și organismul nostru. Dacă nu ești încă o persoană matinală în ceea ce privește efortul fizic poate că următoarele beneficii ale mersului la sală încă de dimineață te vor face să îți schimbi părerea și obiceiul:

1. Te trezești mai devreme

Cu siguranță ați auzit și voi de sintagma „Cine se trezește de dimineață, departe ajunge”. Cei mai mulți dintre noi preferă să doarmă un pic mai mult și astfel ajungem să nu mai avem timp pentru rutina de dimineață. Sărim peste micul dejun, ne grăbim să plecăm la muncă sau la școală și chiar uităm de unele lucruri importante. Veți fi surprinși de cât de productivi veți deveni dacă vă veți trezi de dimineață.

2. Sala de forță este aproape goală

Sunt puține persoane care vin la prima oră a dimineții la sală. Este iritant ca atunci când ajungi la antrenament să nu ai nici un aparat liber, mai ales că poate chiar nu ai timp de stat degeaba pentru a aștepta pe alții să își termine exercițiile.

Știi și tu că sunt ore din zi când e plin, e cald, e gălăgie și dacă nu ești norocos poți avea parte și de un puternic miros de transpirație. Poți evita aceste lucruri doar prin setarea alarmei de trezire un pic mai devreme astfel încât să ai timp să îți faci treaba așa cum trebuie.

3. Vei mânca mai sănătos

Dacă știi că mergi la sală atunci cu siguranță vei avea un meniu sănătos și nu vei sări peste micul dejun. Vei fi conștient că trebuie să mănânci pentru a putea ridica greutățile, prin urmare corpul tău ar trebui să beneficieze de un aport bun de nutrienți.

4. Vei arde mai multe calorii de-a lungul zilei

Studiile arată că după ce facem exerciții fizice corpul nostru arde grăsimi chiar și pentru 24 de ore, depinzând aici de cât de intens am lucrat. Poate că vei zice că același lucru se întâmplă și dacă mergi la antrenament seara. În principiu e cam același lucru, însă mențiunea următoare va arăta că e totuși o diferență majoră.

Dacă după ce ieși de la sală dimineața vei consuma mâncare, mușchii tăi vor avea parte de un aport nutrițional bun, în cazul în care te antrenezi seara nu prea cred că vei mânca foarte mare lucru după sală. Mușchii se „ard” mult mai ușor decât grăsimile și în loc să îți crească masa musculară vei avea o surpriză și nu vei ști de ce. Iată de ce e mai bine să te antrenezi dimineața dacă îți dorești rezultate mai bune.  Citeste continuarea aici

Tu în ce perioadă a zilei preferi să mergi la sală?

Citește și despre exercițiile fizice pe care le poți face acasă dacă nu ai timp de mers la sala de forță.