logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce să nu faci când mergi la sală

Mulți dintre reprezentanții sexului tare se duc din când în când la sala de forță din varii motive cum ar fi socializare, menținerea în formă, creșterea masei musculare, reducerea greutății corporale sau pentru beneficiile pe care efortul fizic le are asupra sanătății noastre.

În primul rând masa de dinainte de a merge la sală nu trebuie să lipsească, însă aceasta trebuie luată înainte cu cel puțin o oră de exercițiile fizice și nu trebuie să fie copioasă, doar strictul necesar, pentru că în caz contrar ți se poate face rău.

 O parte din domnii care vor să aibă grijă de ei în acest mod fac anumite lucruri care nu au ce să caute într-o asemenea locație.

Nu ar trebui să sărim peste încălzire pentru că astfel ne vom ajuta mușchii și articulațiile să suporte mai bine exercițiile care urmează și astfel ne vom feri de accidentări. O încălzire ușoară de 10-15 minute printre care să mai strecurăm și mici pauze este îndeajuns.

Programul este de asemenea foarte important. Sunt încă destui începători care vin la sală și își lucrează în aceeași zi toate grupele de mușchi. Acest lucru poate fi bun numai pentru prima săptămână, însă apoi trebuie ca fiecare zi să aibă un program stabilit pentru un număr mic de grupe și subgrupe de mușchi. Ar fi bine să ceri sfatul instructorului de fitness pentru a-ți face un program cum trebuie. Folosește întotdeauna greutăți potrivite și nu încerca să pari mai puternic decât ești pentru că există posibilitatea să te alegi cu o accidentare de toată frumusețea care te va ține mult timp departe de exerciții fizice.

Învață să faci exercițiile corect pentru că mușchii nu vor lucra cum trebuie și nu vei avea rezultate pe măsură. Cere sfaturi de la instructori sau chiar și de la alții care sunt mai vechi în această „meserie”. Dacă efectuezi greșit exercițiile și te înveți sî le faci așa cu greu vei reuși să începi să le faci corect.

Mulți nu consumă destul de multă apă, iar hidratarea insuficientă slăbește organismul și poate crea predispoziții pentru accidentări. În funcție de intensitatea antrenamentului și de durata acestuia ar trebui să consumi între unul și doi litri de apă, însă poți depăși această cantitate dacă organismul cere.

 Dacă ai venit să faci exerciții nu pierde timpul aiurea și lasă deoparte telefonul și rețelele sociale. La sală se lucrează și nu se dă „check in”, dacă vrei să ai rezultate. Un antrenament ar trebui să dureze între o oră și o oră jumate maxim, desigur cu o mică pauză după fiecare serie de repetări. Nu face extrem de multe repetări, undeva între 8 și 12 sunt de ajuns.

Tu ce faci atunci când mergi la sală?

Vezi și cum arată un bărbat îngrijit.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *