Vinul este una dintre cele mai vechi băuturi din lume și de-a lungul timpului au existat nenumărate discuții despre efectele sale asupra organismului uman. Din câte se pare un consum moderat de vin aduce multe beneficii pentru sănătatea noastră.
Pentru că vinul roșu este preferat de majoritatea bărbaților, astăzi vom discuta despre această licoare pe care mulți o consideră în același timp medicament și afrodisiac.
Vinul roșu este extrem de popular în bucătăria europeană, existând destule soiuri de viță de vie care să fie pe plac tuturor. Gustul vinului depinde de struguri, de sol, climat și de procesul de fabricație.
Unele studii arată că vinul de culoarea roșie este cel mai vechi afrodisiac. Adevărul este că vinul nu este neapărat un afrodisiac ci mai mult te ajută să scapi de inhibiții, așadar nu are niciun efect asupra hormonilor sau a erecției.
O mulțime de antioxidanți pot fi găsiți în această băutură, dintre care cel mai important este resveratrolul. Acesta ajută la subțierea sângelui și protejează inima, creierul sau sistemul vascular.
Bărbații care consumă vin roșu au un metabolism mai bun, iar corpul lor prezintă semne de îmbătrânire mai târziu decât în cazul celor care nu beau deloc vin. De asemenea, riscul de a te îmbolnăvi de cancer de prostată scade cu până la 50%. Desigur, vinul roșu nu poate fi de ajutor întotdeauna pentru că mai sunt și factori precum stilul de viață sau componenta genetică, acestea având totuși un rol mai important în ceea ce se întâmplă în organismul nostru.
Demența senilă apare mai rar în rândul celor care consumă de obicei 2 pahare pe zi de vin roșu aceasta fiind doza recomandată pentru bărbați, cantitatea acestora însumând aproximativ 300 ml.
Pe lângă faptul că are un gust bun, vinul poate fi folosit și la gătit pentru a frăgezi carnea sau pentru a crea noi băuturi prin macerare împreună cu unele plante.
Acesta trebuie consumat de obicei după masă pentru ca alcoolul să nu fie absorbit cu totul în sânge. Din câte se pare cel mai consumat soi de vin roșu este Merlot, însă cele mai benefice pentru sănătate prin prisma conținutului de antioxidanți sunt Cabernet Sauvignon urmat îndeaproape de Petit Syrah și Pinot Noir.
În cazul în care este consumat excesiv vinul roșu poate afecta organele, te predispune la accidente, dureri de cap, are multe calorii, astfel că moderația îți va fi cel mai bun prieten care te va ajuta să profiți de toate avantajele consumului responsabil de vin roșu.
Vinul sec este cel mai bun pentru consum și ar fi bine să îl poți procura de la o persoană de încredere, care să îl producă într-un mod natural.
Sănătatea ta poate fi influențată în bine de vinul roșu, așadar îl poți include în dieta ta, atât timp cât nu faci abuz.