Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Îngrijirea tenului la bărbaţi

Ca bărbat, este posibil să fii învăţat că pentru a vă îngriji tenul este suficient să vă spălaţi pe faţă cu săpun. Dar nu e chiar aşa. Nu e greu să vă îngrijiţi faţa, dar pentru o piele frumoasă şi sănătoasă este nevoie să mai faceţi câteva lucruri: curăţare, exfoliere, hidratare, să vă bărbieriţi corect.

Curăţare şi exfoliere

– Căutaţi o loţiune care se potriveşte cu tipul dumneavoastră de piele. O loţiune bună va curaţă foarte bine impurităţile din porii pielii, impurităţi ce pot forma pete. Nu folosiţi doar săpun de corp, pentru că acesta poate usca faţa sau vă poate irita. Căutaţi un săpun cu substanţe naturale, cât mai aproape de tipul dumneavoastră de piele.

– Spălaţi-vă pe faţă o dată pe zi. Dacă vă spălaţi de mai multe ori, pielea se poate usca mai repede. Curăţaţi tenul în fiecare dimineaţă  sau seară, dar nu şi dimineaţa şi seară. Dacă aveţi nevoie să vă reîmprospătaţi în timpul zilei, stropiţi-vă puţin cu apă rece sau cu apă călduţă fără a folosi însă deloc săpunul. Nu vă spălaţi cu apă fierbinte pentru că aceasta usucă pielea. Uscaţi faţa tamponând uşor cu un prosop. Nu frecaţi.

– Nu vă culcaţi cu loţiune de plajă sau alte produse de ten. Spălaţi-vă înainte de culcare.

– Folosiţi un produs de exfoliere o dată pe săptămână. Exfoliantul facial vă poate scapa de pielea uscată şi de impurităţile care nu ies la spălarea zilnică. Exfolierea face ca tenul să fie mai luminos şi mai sănătos. Când aplicaţi exfoliantul faceţi mişcări circulare. La final clătiţi bine.

Hidratare şi protejarea tenului

– Folosiţi o cremă zilnică. Pielea îşi va păstra astfel elasticitatea şi veţi evita senzaţia de mâncărime. Alegeţi o cremă hidratantă care se potriveşte cu tipul dumneavoastră de ten. Dacă aveţi tenul uscat folosiţi creme cu ulei de măsline, ulei de argan sau lanolină. Dacă aveţi tenul gras, optaţi pentru o cremă cu ingrediente light, care intră uşor în piele.

– Folosiţi crema hidratantă în jurul ochilor.

– Hidrataţi bine buzele. Pielea de pe buze nu are atât de multe glande ca restul tenului, aşa că sunt predispuse la uscare şi crăpare mai uşor. Folosiţi un balsam pentru buze, mai ales iarna.

– Vara, protejaţi-vă tenul de lumina puternică a soarelui. Folosiţi o cremă cu factor de protecţie peste 15 în timpul iernii şi 30 în timpul verii. Purtaţi ochelari de soare în timpul verii pentru a proteja pielea din jurul ochilor.

Bărbieritul

– Folosiţi un aparat de ras bun. Înainte de a vă bărbieri, spălaţi-vă cu apă călduţă pentru a înmuia puţin faţa şi părul. De asemenea, veţi îndepărta impurităţile şi veţi evita iritatiile în caz că vă tăiaţi puţin.

– Aplicaţi crema de ras pe faţă umedă. Căutaţi o cremă de ras fără prea multe substanţe chimice, care pot usca şi pot irita tenul.

– Când terminaţi clătiţi bine faţa. Folosiţi apă rece pentru a estompa o eventuală sângerare. Nu frecaţi locul iritat.

– Folosiţi o cremă hidratantă care să calmeze iritaţia de după bărbierit.

– Căutaţi să daţi o formă frumoasă bărbii şi/ sau mustaţei.

Îngrijirea tenului este esenţială pentru fiecare bărbat. Voi cum vă îngrijiţi tenul?

Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *