logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Lumina naturală a dimineții te ajută să scazi în greutate

Greutatea excesivă este o problemă destul de des întâlnită în rândul bărbaților. Fie este cauzată de o alimentație nesănătoasă, fie de consumul de țigări și alcool, fie de lipsa exercițiilor fizice regulate, greutatea în plus este un lucru de care cu toții ne dorim să scăpăm.

Un studiu făcut de Școala de Medicină din cadrul Univesității Northwestern din Marea Britanie s-a descoperit că oamenii expuși în razele soarelui de dimineață au o masă corporală mai mică decât cei care sunt expuși la aceasta în restul zilei.

Așadar, în cazul în care nu sunteți încă obișnuiți cu exercițiile fizice de dimineață, ar fi timpul să vă gândiți la stabilirea unei rutine care să vă ajute să petreceți cel puțin 20-30 de minute în lumina soarelui în intervalul orar 8:00-12:00.

Cercetătorii consideră că în această perioadă a zilei lumina dimineții sincronizează așa numitul ceas corporal, grăbind funcția metabolică. Există o veste bună și pentru cei care nu au posibilitatea de a petrece timp în lumina dimineții în această perioadă a zilei. Conform doctorului Kathryn Reid, care a condus acest studiu, și lumina artificială ajută în această direcție, deși mult mai puțin decât cea naturală.

Dânsa a declarat pentru mensjournal.com: ”Am descoperit că numărul magic pentru expunerea la lumină este de 500 de lux. Lumina din interior are de obicei o forță de 200-300 de lux”. Conform lui Reid, oamenii care sunt nevoiți să petreacă timpul în interior, nu trebuie să se uite la un bec încontinuu pentru ca acest lucru să aibă efect. Este suficient să aducă o lampă mai aproape de ei sau chiar și să se uite pentru o perioadă de timp pe fereastră, pentru a fi expuși la lumină.

Desigur, nu trebuie să ne așteptăm să slăbim foarte mult stând în soare. Aceasta este doar o modalitate de a grăbi acest proces pe care îl putem duce la îndeplinire prin sport regulat și printr-o nutriție sănătoasă.

Vezi care sunt alimentele benefice pentru bărbați.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *