Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Spumă vs gel vs cremă. Tu ce folosești la bărbierit?

A trecut demult vremea când bărbații foloseau nimic altceva decât apă atunci când venea momentul bărbieritului. Această sarcină a bărbatului modern a devenit mult mai ușoară și mult mai plăcută o dată cu trecerea timpului, iar acest lucru a fost făcut posibil de necontenita dezvoltare a tehnologiei.

Pe lângă multitudinea de aparate de bărbierit, fie ele clasice sau electrice, bărbatul modern dispune și de o varietate largă de creme, spume și geluri care să facă bărbieritul mult mai plăcut. Iată câteva detalii despre fiecare dintre acestea, care sper să te ajute în alegerea produsului potrivit pentru tine.

Citeste: Aparate de ras electrice vs aparate de ras clasice

1. Spumă de ras

Este de regulă mai ieftină decât gelul sau decât crema, dar și mai des întâlnită decât acestea, ceea ce face folosirea ei foarte convenabilă. Dezavantajul spumei de ras este faptul că tinde să usuce pielea mai repede decât celelalte produse, lucru care nu te avantajează deloc dacă te numeri printre bărbații cu piele sensibilă.

Cele mai populare branduri de spumă de ras comercializate în România sunt Nivea, L’Oreal Paris, Gillette, Declare, Palmolive și Mennen Power.

Prețul spumelor de ras încep de regulă de la 9 lei (ex: Nivea) și pot ajunge chiar și la aproximativ 50 de lei (ex: Declare), pentru produsele organice.

2. Gelul de ras

Oferă feței o lubrifiere mai eficientă decât spuma de ras, ajutându-te să te bucuri de un bărbierit mai fin și mai plăcut. Mai mult decât atât, gelurile transparente îți permit o vizualizare a firelor de păr, astfel încât te poți asigura că nu-ți reduci mustața din greșeală. Dezavantajul principal ar fi prețul ceva mai mare decât în cazul spumei.

Cele mai populare branduri sunt Gillette, Nivea, L’Oreal Paris etc.

Prețul lor începe de la 14 lei și poate ajunge și la 50 de lei, depinzând de producător și distribuitor.

3. Crema de ras

Este probabil cea mai puțin folosită în zilele noastre, deși era foarte populară cu unul-două decenii în urmă. Cele mai multe creme de ras oferă însă o lubrifiere a pielii mai bună decât gelurile, iar conținutul bogat în glicerină împiedică uscarea tenului.

Crema de ras este cel mai bine întinsă pe față cu ajutorul pămătufului, iar faptul că puțini bărbați mai folosesc acest accesoriu în ziua de azi duce și la preferința gelului sau a spumei, care poate fi întinsă ușor și cu mâna.

Nivea și Palmolive sunt brandurile cele mai cunocute de creme de ras.

Prețurile sunt mai mult decât accesibile, acestea situându-se în jur de 6 lei.

Până la urmă totul se reduce la toleranța pielii și la preferințele personale, astfel încât cel mai indicat este să încerci mai multe opțiuni până când găsești produsul preferat.

Dacă l-ai găsit deja, spune-ne în comentarii care este acesta.

Citește și despre diferențele dintre apa de parfum, de toaletă și cea de colonie.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *