Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Alphabet a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Alphabet Inc., compania americană din domeniul tehnologiei care deține Google, a devenit cea mai valoroasă corporație din lume după ce a depășit valoarea de piață  a Apple.

Acțiunile Alphabet Inc. au crescut luni seara, 01 februarie 2016, cu 6% în tranzacțiile realizate după închiderea piețelor bursiere, la aproape 800 de dolari. Această creștere neașteptată a tranzacțiilor a adus valoarea de piață a grupului la 565 de miliarde de dolari, peste evaluarea Apple de 539 de miliarde de dolari.

Prin devansarea Apple, Alphabet Inc. devine a 12-a corporație care primește titlul de cea mai valoroasă companie americană, după anul 1928. Printre fostele deținătoare ale acestui titlu se numără General Electric, General Motors, IBM și Exxon Mobil, care a fost detronată de Apple în 2012.

Venituri în creștere pentru Alphabet Inc.

Creșterea acțiunilor Alphabet Inc. a fost influențată și de rezultate financiare peste așteptări, raportate de companie pentru al patrulea trimestru a anului trecut. Gigantul american din domeniul tehnologiei raporta atunci venituri consolidate de 21,33 mld. dolari. Profitul net s-a ridicat la 4,92 mld. dolari.

De asemenea, în 2015 Alphabet Inc. a alocat suma 869 de milioane de dolari, pentru investiții în proiecte, în urcare de la 501 milioane de dolari față de anul 2014.

Compania din domeniul tehnologiei a înregistrat o creștere puternică în ultimul an, grație vânzărilor de publicitate pe dispozitivele mobile. În schimb, acțiunile Apple au scăzut ca urmare a reducerii livrărilor de telefoane iPhone, în special pe piața din China, dar și a lipsei altui produs foarte vândut.

Google și serviciile sale adiacente, precum motorul de căutare, AdWords, YouTube, Maps, Gmail și Android, au devenit o filială a holdingului Alphabet Inc. în urma unei reorganizări care a avut loc în companie, în luna august a anului trecut. Dintre acestea motorul de căutare aduce în continuare cea mai mare parte din veniturile companiei.

De asemenea, în luna octombrie 2015, Alphabet Inc. a făcut publică și noua deviză a corporației. Aceasta este „Do the right thing” și prin ea se rezumă noul cod de conduită online și noul spirit al companiei. Înainte, deviza companiei Google era „Don’t be evil”.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *