logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai obeze țări din lume

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme ale secolului XXI la nivel mondial. Factorii care pot declanșa această problemă sunt atât de natură medicală cât mai ales comportamentală. Vestea bună este că acolo sunt motive comportamentale există șanse de revenire. Desigur, multe dintre cauzele medicale pot fi și ele îndepărtate, cu ajutorul tehnologiei de care dispunem în prezent.

Cu toate acestea, rata obezității în lume se menține la un nivel îngrijorător. Organizația Mondială a Sănătății a întocmit un raport la nivel mondial care tratează problema obezității și care arată țările afectate de aceasta.

După cum se poate observa în imaginea de mai jos, cele mai mari probleme le au SUA, Canada sau Australia, dar puține sunt țările care se află în zona albă. Mai mult de 25% dintre bărbații peste 18 ani sunt obezi în țările cu roșu din imaginea de mai jos.

MenObese small

Iată cum arată și obezitatea în rândul femeilor:

WomenObese

La nivel mondial, rata obezității s-a dublat în ultimii 20 de ani, cu mai mult de jumătate de miliard de adulți fiind considerați obezi.

Conform declarațiilor Organizației Mondiale a Sănătății, în jur de 3,4 milioane de adulți mor în fiecare an ca rezultat al obezității, lucru care ar trebui să ne dea de gândit fiecăruia dintre noi.

Soluții?

Cele mai bune sunt sportul și alimentația sănătoasă și regulată. Și să nu uităm de voință. Multă voință, exerciții fizice și mâncare sănătoasă.

Puteți citi întregul raport aici.

Citiți și despre planeta nou descoperită.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *