Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Guvernul pregătește “Programul primul loc de muncă” pentru tineri

O nouă propunere este dezbătută in aceste zile de guvern, programul PRIMUL LOC DE MUNCA. Prin acest program se dorește oferirea tinerilor experiența primului loc de muncă.

Potrivit studiului realizat de Eurofound in 2014, in medie, unui tânăr absolvent român îi trebuie 10 luni până la găsirea unui job după terminarea studiilor, în interiorul Uniunii Europene situația fiind mai proastă doar la nivelul Italiei și Greciei. Mai mult decât atât, jumătate dintre cei care au terminat o școală nu își găsesc de lucru în primul an de la terminarea studiilor.

Programul PRIMUL LOC DE MUNCA este un fel de internship plătit, in conditiile in care primul job este poate cel mai important, din perspectiva viziunii pe care ți-o oferă. Programul va fi lansat in 1 aprilie, acesta adresându-se tinerilor cu vârste cuprinse intre 16 și 24 de ani, care vor pot câștiga până la 900 de lei, pentru cei cu studii medii, finanțrea urmând să vină in mare parte din fonduri europene.

Anunțul a fost făcut de ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, care a explicat că tinerii debutanți vor putea fi angajați in administrația publică, dar și la companii de pe piața romanească, dispuse să externalizeze unele servicii.

„Pe de-o parte, cream o posibilitate ca tinerii studenți sau elevi să lucreze, practic, in administrația publică centrală sau locală, acolo unde este nevoie de resursa umană pregătită și ii plătim pentru acest lucru. Pe de alta parte, putem soluționa locuri de muncă pentru cei care fie au absolvit o facultate sau un liceu, cu sau fără diploma de absolvire, pentru ca ușor-ușor ei să-și găsească așa cum iși doresc cu toții, acea activitate de zi cu zi”, a declarat Eugen Teodorovici la Radio Romania Actualități.

In acelasi timp, tinerii trebuie să stie cum să-si facă un CV corect pentru a-ți crește șansele de angajarecum să se îmbrace la muncă sau cum să relaţioneze cu oamenii dificili la muncă.

Citeste in continuare despre „Cu ce te ajută un internship„.

Sursa: Agerpres

Picture of Valentin

Valentin

„Fii realist, dorește-ți mereu imposibilul.” Paulo Coelho

Comentarii

Un răspuns

  1. ….”cream o posibilitate ca tinerii studenți sau elevi să lucreze, practic, in administrația publică centrală sau locală” … adica pe locurile pe care nu se duce nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *