logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Un scurt clip Star Wars, printre primele clipuri 360º de pe Facebook

Un clip exclusiv al franchizei Star Wars este printre primele clipuri video 360 de grade care au fost postate pe Facebook. Secvența a fost creată de echipa de efecte speciale a Lucasfilm, studioul de filme care produce filmele din seria Star Wars.

Videoclipul poate fi vizionat atât pe calculator, cât și pe dispozitivele mobile. Pe calculator, utilizatorii se pot folosi de cursorul mouse-ului pentru a schimba direcția pe care o vizionează, în timp ce utilizatorii de dispozitive mobile trebuie să miște dispozitivul mobil în direcția în care vor să schimbe perspectiva.

Videoclipul permite fanilor Star Wars să descopere virtual deșertul Jakku din cel de-al șaptelea episod al sagăi, care are premiera pe 18 decembrie a acestui an. Lungmetrajul este unul dintre cele mai anticipate filme din acest an.

Poți viziona clipul 360 de grade cu pricina, exclusiv pe pagina de Facebook a sagăi

Clipurile 360 de grade necesită un sistem complex de camere de filmat

Tehnologia actuală face ca efectul 360 de grade să fie realizat printr-un sistem de camere de filmat, care permit crearea unui clip video cu imagini din toate unghiurile. Reprezentanții Facebook, speră ca în viitor, prin evoluția rapidă a tehnologiei, astfel de clipuri care oferă o realitate virtuală să fie un produs video obișnuit.

Alături de cei de la Star Wars, conținut video în 360 de grade a mai fost urcat pe platforma socială Facebook de Discovery, GoPro, NBC și Vice.

Lansarea noii funcții a Facebook, clipurile 360 grade, a coincis cu evenimentul anual al acestora, Oculus Connect, o conferință pe tema realității virtuale.

Youtube a anunțat în iulie extinderea în domeniul realității virtuale

Gigantul video Youtube a anunțat la mijlocul lunii iulie a acestui an extinderea în zona realității virtuale. Reprezentanții platformei video au anunțat că Youtube va suporta clipuri video în format 3D, la 360 de grade.

Rezultate vizibile în sistemele de înregistrat video a unor clipuri 360 au fost lansate de curând de Google, în asociație cu GoPro, sub forma unei camere de filmat GoPro 360 de grade.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *