Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce poți face de 1 Mai în Cluj

 

În fiecare an, pe data de 1 Mai este sărbătorită Ziua Internațională a Muncii. Românii obișnuiesc să petreacă această zi ieșind la iarbă verde împreună cu familia sau cu prietenii.

În 2016 ziua de 1 Mai va pica duminica, însă pentru că anul acesta, în aceeași perioadă, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștile, românii vor avea liber și luni, 2 mai. Dacă te afli în Cluj și încă nu te-ai decis ce vei face în minivacanța de 1 Mai, îți ofer câteva sugestii de activități pe care le poți practica, cu această ocazie, atât în oraș, cât și în apropierea lui.

Fă activități în aer liber

Una dintre activitățile pe care le poți face în această zi este să ieși la picnic împreună cu familia sau cu prietenii, în unul dintre parcurile din Cluj-Napoca. Cele mai frecventate parcuri, de către clujeni, sunt Parcul Central, Parcul Cetățuia (sau Belvedere), Parcul Etnografic, malul Someșului (din cartierul Grigorescu) și Parcul Iulius.

În acesta parcuri nu se poate aprinde foc, de aceea trebuie să duceți cu voi un coș cu mâncare deja preparată și o pătură pe care puteți servi masa. De asemenea, în unele parcuri puteți să vă instalați și hamace în care să vă relaxați la soare. În plus, pe lângă picnic, aici puteți să faceți si alte activități cum ar fi să vă jucați volei, badminton sau frisbee.

Dacă alegeți să ieșiți la picnic în Parcul Central, pe lângă activitățile prezentate deja, aici vă puteți plimba cu barca pe lacul Chios.

Ieși la iarbă verde

De 1 Mai românii obișnuiesc să iasă la iarbă verde, pentru a face grătare. Dacă și tu te afli printre cei care fac acest lucru, atunci trebuie să știi în Cluj-Napoca există un singur spațiu amenajat de autoritățile locale în acest scop, ce respectă normele legale. Este vorba despre spațiul de picnic de pe Valea Gârbăului, situat la aproximativ 2 kilometri distanță de oraș, la capătul cartierului Mănăștur. Aici sunt amenajate câteva spații de grătare, unde se poate aprinde focul, dar și spații de depozitare a deșeurilor și toalete ecologice.

Dacă vrei să ieși la iarbă verde însă fără să aprinzi focul, atunci alte locuri unde clujenii mai obișnuiesc să iasă sunt și Pădurea Hoia, Pădurea Făget sau malului lacului Tarnița.

Organizează o excursie

O altă activitate plăcută și relaxantă pe care o poți face în minivacanța de 1 Mai este să organizezi o excursie. Provoacă-ți prietenii să ieșiți într-o excursie de o zi, într-un loc pe care nu l-ați mai vizitat până acum.

O destinație ideală pentru o astfel de ieșire este satul Bologa, situat la aproximativ 60 de kilometri de Cluj-Napoca. Aici se poate ajunge ușor, atât cu mașina, cât și cu trenul. Sunt sigură că nu vă veți plictisi pentru că satul are multe de oferit. Aici veți descoperi un castru roman, o cetate medievală și o moară de apă, însă veți avea posibilitatea să faceți și câteva drumeții în zonă.

Petrece 1 Mai la o cabană

Dacă sunteți iubitori de natură și vreți să scăpați de aglomerația și zgomotul din oraș, atunci puteți opta pentru o minivacanță la o cabană de munte. În județul Cluj există câteva zone turistice spectaculoase unde sunt ridicate cabane în mijlocul naturii, precum Beliș, Răchițele, Mărișel, Călățele, Râșca sau Măguri-Răcătău. Pentru că multe dintre ele sunt destinate turiștilor, puteți să închiriați una pentru câteva zile. Aici puteți ieși la iarbă verde, puteți participa la diverse jocuri de echipă sau puteți face diverse alte activități relaxante. De asemenea, vă recomand să profitați de faptul că vă aflați în mijlocul naturii pentru a organiza și câteva drumeții.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări