logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Peste 1.300 de posturi didactice, scoase la concurs pentru titularizare

Profesorii care doresc să predea în școlile din județul Cluj în următorul an școlar (2016 – 2017), se pot înscrie pentru examenul de ocupare a posturilor didactice până pe data de 20 mai 2016. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, în total, sunt disponibile 1346 de posturi, dintre care 904 în mediul urban și 442 în mediul rural.

În judeţul Cluj au fost identificate un număr de 1975 de posturi în total, pentru toate etapele de mobilitate de personal, anunţă ISJ Cluj. Dintre acestea, 629 s-au ocupat deja în etapele de mobilitate anterioare, iar 1346 de posturi sunt destinate ocupării prin susținerea concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate 2016, cu proba scrisă în 20 iulie.

Candidaţii concurează pe un total de 69 de posturi pe perioadă nedeterminată (53 în mediul urban și 16 în mediul rural) şi 1277 de posturi pe perioadă determinată. Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt pentru profesor pentru învăţământul preprimar (15 – Limba română, 6 – Limba germană și 2 – Limba romani), pentru profesori din învăţământul primar (11 -Limba Română, 5 – Limba germană, 1 – Limba romani) sau profesori Educaţie fizică şi sport (7 posturi).

Pentru înscrierea candidaţilor, au fost organizate 4 centre de înscriere, în funcţie de disciplina de concurs: Grădiniţa cu program prelungit „Micul Prinţ” Cluj-Napoca, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca.

Înscrierea candidaţilor se face în perioada 13-20 mai 2016, iar validarea fișelor, conform calendarului, în 24-27 mai 2016, respectiv în intervalul 14-15 iulie 2016 pentru absolvenții anului 2016.

Ce este examenul de titularizare?

Examenul de titularizare reprezintă o serie de probe scrise care sunt susținute de către cadrele didactice din România, care le permite să predea în cadrul unităților de învățământ din țara noastră. Acestea sunt susținute, pe baza unor programe și a disciplinelor de concurs, atât de profesori, cât și de învățători, educatori și cadrele didactice ce predau în școlile speciale. În funcție de numărul posturilor scoase la concurs de Inspectoratele Școlare Județene (ISJ) și de notele obținute de participanți, ei pot opta pentru titularizările pe perioadă nedeterminată sau determinată.

Profesorul care obține nota pentru titularizare pe o perioadă nedeterminată deține postul pentru un timp îndelungat, fără să trebuiască să mai susțină un alt examen de titularizare. În schimb, cadrul didactic ce optează pentru titularizările pe perioadă determinată va deține postul doar pentru un an de zile, urmând ca pentru următorul an școlar acesta să susțină din nou examenul de titularizare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.