Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Vârstnicii din Cluj-Napoca pot învăța gratuit să danseze

 

Vârstnicii din Cluj-Napoca, care își doresc să învețe să danseze, pot participa la o serie de cursuri de dans, organizate gratuit de Clubul Sportiv Napoca Dance.

Cursurile se desfășoară în perioada februarie-martie 2016, de două ori pe săptămână, la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Vârstnice nr. 1 (Centrul de Zi pentru Vârstnici, nr.1), din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Cursuri de dans pentru 30 de vârstnici

De cursurile gratuite de dans pot beneficia 30 de seniori din Cluj-Napoca. Acestea se desfășoară prin intermediul programului ADAGIO și sunt organizate de instructori specializați din cadrul Clubului Sportiv Napoca Dance.

Programul ADAGIO a fost inițiat de către Departamentul de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB).

Acest demers inovativ adresat vârstnicilor clujeni a început în anul 2015, sub forma unui proiect de cercetare al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul FSPAC. Prima ediție a proiectului ADAGIO a avut scopul de a identifica beneficiile fizice și psihosociale asociate cu dansul pentru 41 de vârstnici din Cluj-Napoca. Ediția 2015 s-a bucurat de un mare succes în rândul participanților, fapt care a determinat continuarea programului”, transmit inițiatorii proiectului.

Orele gratuite de dans pentru seniori sunt organizate în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Totodată, în luna iunie a acestui an va avea loc un festival de dans pentru vârstnici, care va fi organizat în Cluj-Napoca.

UBB Cluj, inițiatoarea mai multor campanii sociale

ADAGIO nu este singurul proiect social inițiat de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul UBB Cluj. La începutul lunii decembrie a anului trecut, aproape 900 de kilograme de alimente au fost donate de către studenții FSPAC, unor familii sărace din județul Cluj. În total, peste 100 de familii nevoiașe, din comunele Mintiul Gherlii, Căşeiu, Cojocna, Chiuieşti şi Cuzdrioara, au beneficiat de pachete alimentare neperisabile.

Acțiunea de distribuire a alimentelor a făcut parte din campania „Banca de alimente FSPAC”, organizată de către Departamentul de Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate, din cadrul FSPAC (UBB Cluj), în parteneriat cu Crucea Roşie, filiala Cluj-Napoca.

De asemenea, în toamna anului 2015, UBB Cluj a organizat o serie de sesiuni de donare de sânge, adresate atât studenților, cât și clujenilor, în cadrul campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul”. Acestea au fost organizate de instituția de învățământ universitar clujeană, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. Atunci, peste 220 de persoane au donat sânge în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *