Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

14 lucruri interesante despre Ziua Îndrăgostiților

În curând se apropie Ziua Îndrăgostiților, o zi așteptată de majoritatea cuplurilor din întreaga lume. Cadouri, prăjituri, flori, cine romantice, răsfăț, iubire sunt numai câteva din caracteristicile acestei zile speciale.

Există foarte multe legende, mituri și lucruri interesante conturate în jurul acestui obicei care a devenit deja tradiție în multe dintre statele lumii. Lista de mai jos prezintă doar o parte din curiozitățile care au legătură cu ziua de Sfântul Valentin:

 1. Mai mult de 36 de milioane de cutii care au formă de inimă și sunt pline cu bomboane de ciocolată pleacă de pe rafturile magazinelor.
 2. Prima cutie de ciocolată în formă de inimă a fost creată de Richard Cadbury în anul 1868.
 3. Alexander Graham Bell a patentat telefonul în data de 14 februarie. Acum, această „unealtă” este folosită cu foarte multă pasiune în zilele de genul acesta.
 4. Istoria Zilei Îndrăgostiților a început de pe timpul romanilor. Din câte se pare împăratul roman Cladius al II-lea a decis ca soldații tineri să nu se mai poată căsători pentru a se dedica mai mult artei războiului. Sf. Valentin a decis să nu se conformeze și a oficiat mariaje secrete în spiritul iubirii, însă s-a aflat și a fost executat pe 14 februarie.
 5. Bărbații cumpără 73% din totalul buchetelor de flori vândute de Ziua Îndrăgostiților.
 6. În perioada medievală, fetele mâncau lucruri ciudate de Sf. Valentin deoarece erau sigure că vor visa apoi despre viitorul soț.
 7. Cea mai veche felicitare trimisă în această zi datează din anul 1400 și poate fi văzută la British Museum din Londra.
 8. În toată lumea se vând peste un miliard de felicitări de Ziua Îndrăgostiților.
 9. Bărbații cheltuie, în medie, de două ori mai mult decât femeile pentru sărbătorirea acestei zile.
 10. În Japonia și Coreea de Sud numai bărbații primesc ciocolată, aceasta fiind modul în care femeile își manifestă iubirea față de ei. Se presupune că totul se întâmplă astfel din cauza unei greșeli de traducere.
 11. Dacă ești singur/ă poți sărbători și tu Singles Awareness Day care celebrează faptul că nu trebuie să fii într-un cuplu pentru a fi neapărat fericit/ă.
 12. Trandafirii roșii sunt la mare căutare în această zi, vânzările acestora ridicându-se la peste 50 de milioane de bucăți.
 13. Trandafirul roșu era floarea preferată a lui Venus, zeița iubirii la romani.
 14. În anul 1537, regele Angliei, Henry al VII-lea a declarat ziua de 14 februarie ca fiind momentul în care se sărbătorește Sf. Valentin.

Tu ce alte lucruri interesante mai știi despre Ziua Îndrăgostiților?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *