Search
Generic filters
Exact matches only

5 canale de Youtube care te vor face mai inteligent

business channel youtube

În articolele precedente, am văzut care sunt cele mai interesante locuri unde poți să urmărești recenzii și curiozități despre filme, unde poți asculta muzică bună non-stop, dar și unde poți afla răspunsul la diverse scenarii, fundamentate mai mult sau mai puțin în realitate.

Nenumărate canale de Youtube apar în fiecare zi, chiar dacă popularitatea acestei platforme este în scădere, datorită unor canale de Social Media cum ar fi Instagram și Twitter, dar și serviciilor de livestreaming, în special Twitch. Chiar dacă procesul de monetizare este tot mai dificil, mulți creatori continuă să realizeze video-uri.

Un număr mare dintre aceștia abordează diferite subiecte din domeniul științelor, tehnologiei și gândirii în genere. Scopul lor este acela de a oferi explicații atât în legătură cu lucruri cotidiene, cât și asupra unor fenomene care ies din câmpul nostru comun de observație. Aceste canale de Youtube ne pun în valoare curiozitatea și urmăresc să ne dezvolte cunoștintele. Simplu spus, ele ne fac mai inteligenți. În continuare, vom aminti câteva dintre ele.

  1. CrashCourse

Prezentat ca un canal de educare a tinerilor și a adolescenților, CrashCourse poate fi însă recomandat și adulților.

Creatorii acestuia folosesc de cele mai multe ori un limbaj comun, îmbinat eficient cu animația vie, prezentatori prietenoși și umor încărcat de referințe culturale moderne. Video-urile abordează în principal subiecte din domeniul științei, istoriei și tehnologiei, dar se deosebește de celelalte channel-uri de acest tip prin interesul acordat mitologiei.

Fiecare dintre aceste subiecte sunt integrate în playlist-uri specifice, sub forma unor cursuri. În acest fel, poți alege să studiezi o temă care te interesează.

  1. Kurzgesagt – In a Nutshell

Kurzgesagt este unul dintre cele mai apreciate canale educaționale de pe Youtube, autodescris ca un channel cu video-uri care explică lucruri (în principal din știință) printr-un optimism nihilistic.

Acesta utilizează narațiuni simple și animații impresionante pentru a explica concepte din știință, tehnologie și astronomie. Dacă ai stat măcar o dată singur și te-ai întrebat care sunt drepturile roboților în cazul în care devin conștienți, dar și ce s-ar întâmpla dacă ai avea o gaură neagră în buzunar, atunci ai ajuns în locul potrivit.

Canalul alege calitatea în detrimentul cantității, astfel încât chiar dacă publicarea videoclipurilor durează mai mult, informația cuprinsă în acestea este exactă.

  1. Second Thought

Second Thought este un channel dedicat lucrurilor care au un impact asupra vieții cotidiene, dar care nu sunt, de cele mai multe ori, cuprinse în aceasta.

Spre deosebire de canalele de Youtube menționate anterior, Second Thought dezbate în principal subiecte aflate la limita posibilității, punând accent pe relația existentă între intelect și imaginație. Dacă vrei să afli cum ar putea armata Statelor Unite ale Americii să colonizeze planeta Marte și cum ai putea supraviețui sfârșitului lumii, te invităm să consulți acest channel.

Iar dacă tot ai ajuns aici, asigură-te că verifici playlist-ul lor de video-uri pe subiecte controversate.

  1. The School of Life

The School of Life nu este doar un channel de Youtube, ci o organizație globală dedicată educației și menținerii sănătății fizice și psihice. Aceasta deține 10 școli, situate în colțuri diferite ale lumii.

În cadrul video-urilor de pe Youtube, ei aplică concepte psihologice, filosofice și culturale vieții de zi cu zi, adresând întrebările care nu au fost ridicate pe parcursul educației tradiționale.

Există două modalități în care poți urmări conținutul existent: vizionarea subiectelor individuale care îți stârnesc interesul sau urmarea programului de cursuri stabilit și absolvirea acestuia.

  1. AI and Games

Un canal de Youtube mai puțin cunoscut, dar care impresionează prin atenția dedicată fiecărui video este AI and Games. După cum îi spune și numele, el este dedicat dezvoltării cunoștințelor în legătură cu studiile și aplicațiile inteligenței artificiale în jocurile video.

Creatorul channel-ului este Dr. Tommy Thompson, profesor universitar, cercetător în domeniul inteligenței artificiale și consultant în industria jocurilor video în domeniul AI. În cadrul acestuia poți viziona video-uri scurte legate de acest subiect, sau poți urmări cursurile de peste o oră dedicate unor jocuri precum F.E.A.R., Batman: Arkham și Left 4 Dead.

Dacă ești pasionat de subiecte din câmpul tehnologiei sau al jocurilor video, îți recomandăm cu încredere acest canal.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *