Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 modalități de a avea mai multă energie de dimineață

Sunetul alarmei de dimineață nu este plăcut pentru niciunul dintre noi, mai ales dacă nu prea am apucat să dormim. La prima oră a zilei suntem lipsiți de energie și de chef, astfel încât ne este foarte greu să ne intrăm în mână și să devenim productivi. Totuși, există niște soluții simple care ne vor ajuta să ne umplem de energie și să ne începem ziua cu zâmbetul pe buze. Câteva dintre ele pot fi descoperite în rândurile de mai jos:

1. Setează-ți la alarmă melodia favorită

Un sunet nepotrivit îți poate da o stare teribilă de dimineață, mai ales că majoritatea oamenilor consideră alarmele ca fiind supărătoare. În schimb, dacă alegem o melodie care ne face să ne simțim bine, ne vom trezi mult mai ușor și vom avea mai multă energie, poate chiar vom începe să dansăm.

2. Bea apă și mănâncă înainte să dormi

Consumul de apă înainte de a adormi va fi de folos organismului tău pe parcursul nopții, iar ție îți va folosi pentru că te va forța cumva să mergi la baie dimineața și astfel te vei trezi. Ai grijă să nu exagerezi cu cantitatea de apă pe care o bei înainte de somn, dacă nu vrei să mai faci și alte vizite la baie în timpul nopții.

În ceea ce privește mâncarea, dacă simți că ai nevoie de hrană chiar înainte de somn, îi poți face un favor stomacului tău consumând alimente care nu conțin foarte mulți carbohidrați și care se pot digera ușor. Laptele, iaurtul sau untul de arahide pot fi soluții în acest sens. Ai grijă cât de mult vei mânca, dacă nu dorești să ai probleme cu somnul sau cu greutatea. Nu ar fi bine să îți faci un obicei din aceasta, dar în situații excepționale este în regulă să faci așa ceva. Dimineața vei avea mai multă energie dacă i-ai dat corpului tău câteva resurse în plus atunci când el cerea acest lucru.

3. Mănâncă micul dejun

Imediat cum te trezești ar fi bine să te apuci să îți pregătești micul dejun. Fructele, legumele, ouăle, cerealele integrale, iaurtul sau laptele constituie niște energizante foarte bune care își for face efectul foarte rapid.

4. Respectă-ți un program de somn

În acest fel vei reuși să îți creezi un ritm natural care va funcționa de la sine. Nu vei mai avea nevoie de alarmă și vei vedea că te vei trezi aproximativ la aceași oră și nu te vei simți deloc obosit.

5. Realizează ceva care îți place plăcere încă de dimineață

Dacă ai o pasiune sau pur și simplu îți place ceea ce faci zilnic, poți folosi acest lucru în folosul tău. Nu vei mai avea probleme cu oboseala și vei fi chiar nerăbdător să te dai jos din pat.

Tu ce metode folosești pentru a te energiza încă de dimineață?

Citește și despre cum să îți stabilești o rutină pentru dimineață.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Un răspuns

  1. Cafeaua băută dimineata imi dă energie pe parcursul zilei iar in zilele când mă trezesc mai obosită un duș scotian mă ajută să imi capăt tonusul dorit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *