logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 sfaturi pentru alergarea pe timp de iarnă

Alergatul devine o alegere din ce în ce mai populară în rândul românilor care adoptă un stil de viață echilibrat și care fac sport în mod regulat. Însă, iarna, alergatul poate constitui o problemă datorită temperaturilor scăzute, a zilei scurte sau a precipitațiilor. Iată câteva sfaturi care să te ajute să îți menții antrenamentul de alergare, chiar și în perioada iernii.

Folosește mai multe straturi de îmbrăcăminte

Trebuie să te pregătești pentru alergarea pe vremea rece, îmbrăcându-te suficient de gros încât să nu îți fie frig, dar suficient de subțire încât să nu te încălzești prea tare de la efortul fizic. Îți sugerez să te îmbraci pentru temperaturi cu aproximativ 5 grade mai ridicate decât temperatura reală. Astfel, pe parcurs ce te vei încălzi de la alergare, vei avea temperatura ideală. Nu uita să alegi haine cu materiale reflectorizante dacă alergi dimineața sau seara, când afară este întuneric.

Alege papuci sport de iarnă

Atunci când alegi papucii de sport cu care vei alerga pe timp de iarnă, optează pentru o pereche cu cât mai puțină pânză. Astfel eviți situația în care zăpada topită sau apa este absorbită în încălţăminte. Totodată, asigură-te că porți o pereche de șosete groase, dar care să îți fie confortabile în picioare.

Poartă căciulă, mănuși și fular

Aerul rece de iarnă poate crea disconfort alergătorilor. În plus, atunci când temperaturile scad sub 0 grade, riscul de a intra în hipotermie crește, iar căldura corporală se pierde prin orice zonă a corpului care rămâne expusă la frig. Astfel, protejează-ți mâinile, gâtul și capul cu accesorii potrivite. Mai mult, îți sugerez să porți fularul peste gură, astfel încât să nu inhalezi aerul rece direct.

Continuă să te menții hidratat

Este necesar să bei apă pentru a te menține hidratat și în timpul unui antrenament de iarnă, nu doar în timpul verii. Asta pentru că organismul tău are nevoie de apă pentru a funcționa la nivel optim. Astfel, asigură-te că ai la tine apă, pentru a putea lua câte o înghițitură, atunci când ai nevoie.

Poartă ochelari de soare

Dacă alergi pe zăpadă, poartă ochelari de soare (polarizați) pentru a-ți proteja ochii. În primul rând, îi vei proteja de arsuri, datorită faptului că zăpada reflectă și intensifică razele soarelui. În al doilea rând, îți vei proteja ochii de vânt și aer rece în timpul alergării, astfel existând șanse mai mici de lăcrimare, care să îți limiteze vizibilitatea.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *