Search
Generic filters
Exact matches only

Mituri frecvente în industria de înfrumusețare

Există o multitudine de informație în ceea ce privește sfaturile și produsele de înfrumusețare pentru femei. Dar în loc să te ajute, mai mult se rezumă la creșterea procentelor de vânzare a companiilor cosmetice. Indiferent cum ai ajuns la acea informație, o să îți prezint câteva aspecte de luat în considerare.

Care sunt cele mai frecvente minciuni în acest domeniu?

Pentru a trata pielea uscată trebuie să consumi mai multă apă

Acest sfat este peste tot. Cât am vrea să fie atât de ușor, să putem să ne hidratăm pielea prin simplul consum de apă! Ai auzit cumva pe cineva care să susțină că nu a mai avut pielea uscată de la un consum crescut de apă? Nu prea cred.

Adevărul este că o piele uscată înseamnă mai mult de atât. Dacă nu toate companiile ar scoate de pe piață produsele hidratante, și știm că nu este cazul.

Un consum de aproximativ 2 l/zi este de obicei suficient pentru persoanele cu o greutate normală, iar un consum crescut poate duce la urinari frecvente. Ai grijă însă, prea multă apă consumată într-un timp prea scurt (spre exemplu câțiva litri consumați în decursul unei ore) pot avea efecte periculoase pentru organism.

Poți repara părul deteriorat

Prea multe produse de îngrijire a părului, inclusiv șampon, balsam până la măști și seruri de păr susțin că repară firul de păr, ca și cum toate procesele care l-au adus în condiția aceea pot să fie date la o parte. Adevărul este că părul este mort. Nu se poate repara, singurul lucru care îl fac aceste produse e să îi îmbunătățească aspectul atât timp cât le folosiți. O să capete strălucire, o să fie mai moale, mai fin și mai sănătos, dar nu reparat. Acestea sunt doar efecte temporare, dacă încetați aplicarea lor părul o să revină la starea inițială. Dacă părul era reparat, trebuia să îl folosiți doar o dată și părul să fie ca nou, dar acest lucru nu este posibil, deocamdată.

Există produse care te scapă de celulită

Adevărul este că majoritatea femeilor au celulită și chiar dacă ne-ar plăcea ca acest lucru să fie adevărat, nu e. Sunt o multitudine de produse, creme, tratamente ce sunt recomandate de specialiști și esteticieni. Sincer, dacă exista un asemenea produs, cine ar mai avea celulită?

Normal, aceste tratament îmbunătățesc aspectul, dar nu ne scapă de celulită. Singurul remediu e să o ținem sub control prin alimentație sănătoasă, sport și hidratare. De asemenea, echilibrul hormonal este foarte important!

Evită toate produsele ce conțin parabeni

Mitul despre parabeni este atât de vehiculat încât multe firme de produse cosmetice au renunțat la folosirea lor pentru conservarea produselor. Normal, mai bine suntem precaute decât să avem reacții adverse, dar, adevărul este că nu există nicio cercetare care să declare că trebuie evitate produsele cosmetice cu parabeni. Având în vedere cantitățile nesemnificative prezente, este foarte puțin probabil ca aceștia să ajungă în fluxul sanguine.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *