Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
trezit-de-alarma
trezit-de-alarma

Cum să adaptezi rutina la ziua mai scurtă

Cu cat ne apropiem de sfârșitul anului, cu atât timpul nostru devine mai compact – zilele mai scurte, mai reci, iar drumurile mai lungi. Interesant este, însă, următorul raport invers proporțional: cu cât temperaturile scad, cu atât numărul hainelor de pe noi crește. Cu toate acestea, ne aflăm oarecum în imposibilitatea de a ne desfășura activitatea la cote maxime – zilele scurte, temperaturile reci și hainele groase ne îngreunează deplasarea iar, mai devreme sau mai târziu, ne cuprinde astenia de toamnă. Tocmai de aceea, este imperios necesar să continuăm rutina adoptată încă de pe perioada verii, motiv pentru care te vom ajuta cu următoarele sfaturi!

Utilizează corpuri de iluminat cu lumină caldă

Unul dintre motivele principale pentru care atât psihicul, cât și organismul nostru trec printr-o perioadă nefastă se rezumă la lipsa luminii naturale. Ploile abundente, norii și chiar zăpada nu fac altceva decât să ne priveze de la sursa de energie cu care corpul nostru era obișnuit să se alimenteze. Corpurile de iluminat cu lumină caldă pot înlocui lumina naturală, oferind organismului uman cel mai bun și mai apropiat substituent. În acest fel, te vei putea trezi în aceeași formă de dimineață, la aceeași oră, urmând aceeași rutină, fără a te lăsa indus în eroare de întunericul de afară. Camera ta va fi luminoasă și primitoare.

Dereglări ale ritmului circadian

Pentru unele persoane, pe timpul toamnei ritmul circadian începe să se deregleze – intervalul orar de somn se diferențiază, iar organismul nu mai reușește să aloce un număr setat de ore pentru odihnă. Fiind de asemenea prezente, insomniile nu ajută, ci încurcă rutina zilnică. Pentru a evita astfel de evenimente neplăcute, setează-ți ora de somn și cea de trezit la ore fixe, iar seara nu uita să bei fie un pahar de lapte cald, fie unul de ceai, pentru a avea un somn liniștit și relaxat.

Economisește timp

În comparație cu perioada de vară, toamna rutina zilnică scade cu până la 5 ore. Organismul uman simte aceste diferențe, astfel că suntem deseori avertizați prin starea de somnolență și lipsa apetitului (sau, în alte cazuri, de apetitul crescut). Pentru a adapta rutina la ziua mai scurtă este imperios necesar să prioritizezi activitățile și să le adaugi în intervalul orar 10.00-18.00. În acest fel, organismul tău va simți că reușește să realizeze toate obiectivele propuse, iar tu vei urma aceeași rutină, la ore diferite.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *