Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
stres-de-sarbatori
stres-de-sarbatori

Cum să faci față stresului de sărbători

Sezonul rece a venit, mai lipsește doar zăpada pentru a ne întâmpina cum se cuvine în această perioadă frumoasă a anului. E momentul cel mai minunat al anului și din păcate, pentru multe persoane, un factor de stress important. Unde facem cumpărăturile? Ce pregătim? Unde mergem și când ne facem timp pentru toate?

Încercați să vă gestionați ultimele zile din an cât de bine se poate, dar presiunea sărbătorilor își spune cuvântul. Cadouri pentru familie și cei dragi, decorat casa, un plan pentru vacanță sau concediu și ajungeți în ajunul Crăciunului supărat și obosit. Această zi trebuie să fie o zi magică, în care să vă bucurați și să eliminați emoțiile negative.

Iată câteva sfaturi pentru sărbători fără stres:

  1. Faceți un plan de sărbători

Planificarea este primul pas pentru a contura acțiunile principale ce trebuie să le îndepliniți, să stabiliți o anumită prioritate pentru cele mai importante și să faceți lista de cumpărături sau cadouri. Astfel, nu o să aveți o bătaie de cap în ceea ce privește bugetul sau timpul acordat. De asemenea, dacă sunteți un fan al cumpărăturilor online, acestea pot să fie de un real ajutor. Prețurile pot să fie chiar mai bune ca în magazine de multe ori. Pentru cumpărăturile de alimente și băuturi încercați să pregătiți un meniu din timp și o listă de cumpărături. O să fie mai ușor de achiziționat și nu o să fiți tentați să luați alte lucruri pe lângă, care probabil nu sunt necesare.

  1. Este în regulă dacă nu păstrați tradiția ca la carte

Chiar dacă ne referim la Crăciun, poate nu doriți să faceți un brad anul acesta, oricum sunteți plecați mai mult la rude. Sau, nu vă simțiți bine să consumați toate alimentele specifice. Nu vă stresați, contează să vă simțiți bine în propria casă și să mâncați sănătos și ce vă face plăcere. Nu e necesar să respectați obiceiuri care nu vă sunt pe plac!

  1. Nu renunțați la activitatea fizică

Chiar dacă programul este mai încărcat în perioada aceasta și vă gândiți că nu mai este timp și pentru sport, acesta este necesar. Exercițiul fizic este cunoscut pentru producția de endorfine ce ne fac mai fericiți, în plus eliminați și stresul acumulat. Chiar și 10 minute în fiecare zi vă ajută să păstrați calmul și greutatea sub control. Nu trebuie să aveți un abonament la sală pentru a face mișcare, sunt atât de multe programe de exerciții ce pot să fie făcute în casă.

  1. Acordați-vă timp pentru relaxare

Chiar dacă aveți o zi grea la muncă sau la școală, încercați să aveți cel puțin 10-15 minute de relaxare, în care să citiți o carte înainte de somn, să faceți o baie relaxantă sau exerciții ușoare de yoga. Dacă doriți să vă răsfățați, puteți profita de perioada sărbătorilor și să mergeți la un tratament spa, cu băi termale și masaj.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Ioana Răducu

Ioana Răducu

Nutriționist-Dietetician licențiat, cu experiență în consultanță nutrițională individuală și de grup. Absoleventă a specializării de Nutriție și Dietetică, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, în prezent studentă în anul 2 în cadrul aceleiași universități, la masterul Nutriția și Calitatea Vieții. Îi place să scrie despre nutriție și nu doar, cu intenția aceea a pornit și un blog personal încă din facultate. Îi place să fie tot timpul informată și să transmită mai departe/probabil că și vorbește mult de obicei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *