Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
alergarea-de-dimineata_56065951
alergarea-de-dimineata_56065951

Sfaturi pentru mișcarea de dimineața

Să lași căldura patului și să te apuci să faci sport poate fi cel mai greu obicei de dimineață. Majoritatea oamenilor sunt motivați mai degrabă de rezultate vizibile imediat, decât de obiceiuri care au efect pe termen lung (de exemplu, reușesc să mă trezesc devreme, deci mă răsplătesc cu o gogoașă). Iar pentru că sportul nu oferă aceste recompense imediate, ba dimpotrivă, este neplăcut pentru unii dintre noi, această activitate este, de multe ori, trecută cu vederea. Ca să nu mai sari peste aceste câteva minute necesare pentru sănătatea organismului tău, iată câteva modalități prin care te poți motiva:

Micul dejun după sport

Dacă ceea ce te motivează este mâncarea, te poți folosi de aceasta ca recompensă imediată, pentru a te motiva. Când te trezești dimineața, pregătește-ți un mic dejun pe gustul tău, apoi du-te aleargă sau fă o formă de mișcare care să-ți placă (măcar cât de cât). Impune-ți ca regulă faptul că nu ai voie să servești micul dejun decât atunci când ți-ai încheiat cu succes rutina de sport. Astfel, nu doar că te vei bucura de micul tău dejun, ci vei simți că îl meriți mai mult decât de obicei, pentru că ai lucrat ca să îl obții.

Ia-ți animalul de companie cu tine

Acest sfat funcționează mai mult dacă ai ca animal de companie un câine pe care să îl poți plimba dimineața. Astfel, atunci când ieși cu el la plimbarea de dimineață ia-ți haine de sport și fă puțină mișcare în timp ce câinele tău își face plimbarea de dimineață. Îți va face mare plăcere să îl ai alături de tine. În plus, această activitate se poate considera ca multitasking productiv, pentru că atât plimbarea câinelui, cât și sportul au fost benefice.

Ajută-te de muzică

Nimic mai plăcut decât ritmurile alerte ale unei melodii antrenante să te trezească și să te facă să vrei să faci mișcare. Așadar, schimbă alarma generică de la telefonul tău mobil cu un playlist în ritmuri alerte, care să te trezească și să te facă să vrei să te miști. Ține minte că nu e necesar să pleci din casă pentru a face sport, poți face asta și în intimitatea camerei tale, așa că nu invoca motive precum „nu am căști” sau „mi se descarcă bateria de la telefon”.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *