Search
Generic filters
Exact matches only

4 motive pentru a purta haine de sport în timpul exercițiilor fizice

imbracaminte-sport

Faci sport în fiecare zi sau te străduiești să faci puțină mișcare cel puțin o dată pe săptămână. În momentele de acest gen, crezi că e important să porți haine special concepute pentru sport sau poți purta orice haine vechi pe care le ai? Pe de-o parte, un tricou și o pereche veche de pantaloni par suficiente, însă, în funcție de tipul de efort fizic pe care îl faci și de alți factori, pe care îi vom discuta în acest articol, s-ar putea ca nevoile tale să necesite echipament mai adecvat. Iată, deci, câteva motive pentru care ai nevoie de haine speciale pentru sport.

Pot crește motivația

Un echipament care te face să te simți bine, te va face să îți dorești să exersezi mai des. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra sănătății tale, dar și asupra psihicului tău. Astfel, este dovedit faptul că persoanele care fac sport în haine în care consideră că arată bine, nu doar capătă o mai mare motivare în a efectua mișcările, ci obțin și o stimă de sine mai puternică.

Pot evita apariția rănilor 

Un echipament defectuos sau care nu este adaptat tipului de mișcare făcut, poate deveni un pericol pentru corpul tău. Astfel, este recomandat să porți hainele și încălțămintea adecvate. Spre exemplu, alergatul necesită o pereche de încălțăminte care să protejeze și încheieturile, însă ciclismul are nevoie de o pereche de pantaloni care să nu se prindă în lanțul bicicletei. În același sens, însă, pentru a face exerciții fizice de tip aerobic sau pilates, este nevoie de haine concepute din materiale textile elastice, care să fie și confortabile.

Pot ajuta la protejarea mușchilor

În anumite sporturi, un echipament corespunzător poate face diferența între o mișcare executată corect și una care poate dăuna musculaturii. Un exemplu concret în acest sens poate fi îmbrăcămintea care oferă compresie. Unii oameni de știință spun despre aceasta cum că ar ajuta răcirea mai rapidă a mușchilor, după mișcare, motiv pentru care acest tip de îmbrăcăminte ar putea scădea apariția febrei musculare.

Pot proteja corpul de frig sau căldură

Temperaturile extreme nu sunt benefice organismului, indiferent că vorbim despre cele ridicate sau sub 0 grade. Astfel, o îmbrăcăminte adecvată îți va permite să faci sportul preferat cu ușurință și confort, în timp ce te protejează de frigul extrem sau de efectele caniculei. În acest sens, este indicat să acorzi o atenție sporită materialului din care este confecționat echipamentul tău sportiv, astfel ca acesta să permită pielii să respire, să ajute la reglarea temperaturii corpului (indiferent dacă vorbim de încălzirea sau răcirea acestuia) și să ofere libertate de mișcare.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *