Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
legume-de-toamna
legume-de-toamna

5 alimente sănătoase pentru iarnă

Cu toate că avem mai puţine variante de legume şi fructe pe perioada iernii şi cu toate că alternativele din supermarketuri nu sunt cea mai bună variantă, deoarece nu au nici gustul nici nutrienţii necesari, există câteva alimente care vă pot salva pe perioada rece.

  1. Există o multitudine de variante de dovleac şi partea bună e că o să-l găsiţi până târziu în iarnă în pieţe, deoarece se păstrează bine la temperatură rece câteva săptămâni bune după ce a fost cules. Cu toate că are calorii puţine, are în schimb multă vitamina A, C, B6 şi K. Deci e un aliment extrem de benefic pentru organism deoarece îi oferă o mare cantitate din vitaminele necesare.
  2. Cel mai probabil ai gustat de multe ori rodiile în diferite sucuri, dar nu prea ai încercat să le incluzi în meniul zilnic. Sucul de rodii e bogat în antioxidanţi şi te poate ajuta în lupta cu colesterolul şi cu bolile de inimă.
  3. Legumele cu frunze mari precum napul sau varza sunt ideale. Toate legumele cu frunze verzi şi mari pe care le găsim toamna sau iarna în pieţe, sunt bogate în vitamina A, C şi K. Acestea sunt în special benefice pentru femeile însărcinate.
  4. Lămâile, portocalele, grepfrutul sau mandarinele sunt mult mai suculente pe perioada de iarnă. Pe lângă cantitatea mare de vitamina C pe care au, acestea vă ajută şi la menţinerea colesterolului sub control şi la lupta împotriva răcelilor.
  5. De multe ori, cartofii sunt subestimaţi deoarece nu sunt indicaţi în cantităţi foarte mari şi dacă sunt consumaţi cu mult ulei şi prăjeli pot duce la îngrăşare. Dar spre deosebire de alte alimente procesate precum pâinea albă sau orezul, ei au în continuare o grămadă de nutrienţi. Au atât vitamina C cât şi vitamina B6 şi sunt o importantă sursă de fibre. Dacă găsiţi cartofi de culoare mov, să ştiţi că au proprietăţi benefice în plus, având ingrediente care ajută la diminuarea riscului de cancer şi de boli de inimă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *