logo
Generic filters
Exact matches only

Alimente care îţi îmbătrânesc pielea

alimente care imbatranesc

Când vine vorba de pielea noastră, nu doar cremele şi tratamentele cosmetice ne pot ajuta pentru un aspect tânăr şi tonifiat. Contează la fel de mult ce stil de viaţă adoptaţi şi mai ales ce dietă aveţi. Pielea este cel mai mare organ al omului şi unele alimente o pot afecta într-un mod neplăcut.

Făina albă

Pastele, prăjiturelele şi cam tot ce conţine făină albă nu sunt alimente recomandate în cantităţi mari deoarece din cauza indexului glicemic ridicat duc la apariţia acneei. Dacă vreţi să nu vă confruntaţi cu această problemă sau să scăpaţi de ea, ţineţi cont că o dietă cu un indice glicemic mic, duce la o scădere cu 50% a incidentelor de acnee. Soluţia ar fi să folosiţi produse din făină integrală deoarece sunt mai bogate în antioxidanţi.

Zahărul

Ştim cu toţii că zahărul nu este recomandat în dietă, dar poate nu ştiaţi că şi asupra pielii are efecte negative. Pe lângă faptul că vă îmbătrâneşte pielea, vă şi slăbeşte sistemul imunitar. Ridurile apar din cauza consumului de zahăr, deoarece acesta distruge colagenul din piele. Variantele sănătoase din care puteţi să vă luaţi aportul de zahăr şi energie sunt fructele, aşa că pentru o piele cu aspect tânăr şi strălucitor e mai bine să apelaţi la ele.

Alcoolul

Alcoolul este un produs care vă distruge pielea deoarece vă deshidratează foarte mult şi pielea va căpăta un aspect îmbătrânit mult mai repede.

Cofeina

Cofeina este de asemenea un produs care deshidratează corpul şi implicit vă usucă pielea şi creşte producţia de cortizol din corp. Acest hormon steroid accelerează  procesul de îmbătrânire şi vă subţiază pielea.

Prăjelile

Prăjelile nu sunt rele doar pentru greutatea noastră ci pot bloca anumite bacterii în corp, care duc la iritaţii ale pielii.

Produsele procesate

Orice de la chipsuri, la prăjiturele, napolitane, bomboane, fursecuri sunt făcute din alimente care şi-au pierdut proprietăţile originale şi sunt acum încărcate cu zahăr şi sodiu. Alternativa sunt şi de această dată fructele, seminţele, cerealele sau produsele din făină integrală.

Sarea

Sarea, în special cea iodată, nu este deloc recomandată în dieta voastră în cazul în care vă doriţi o piele frumoasă. Consumul de sare poate agrava acneea şi poate duce la umflarea ţesuturilor. Ţineţi cont că nu consumaţi sare doar atunci când o adăugaţi în mâncare ci majoritatea produselor pe care le cumpăraţi au deja cantităţi foarte mari de sare în ele.

Aditivi și coloranți

Aditivii alimentari şi coloranţii artificiali nu au nicio valoare nutritivă şi pot fi extrem de dăunători în special dacă aveţi alergii. Aceste produse creează de multe ori reacţii inflamatorii şi corpul are tendinţa de a stoca aceste chimicale în ţesuturile noastre.

Este important să avem grjiă ce alimente consumăm deoarece acestea ne afectează atât starea de sănătate cât şi aspectul şi calitatea pielii. Încercaţi o dietă cât mai echilibrată din care să excludeţi pe cât posibil alimentele menţionate şi să găsiţi alternative mai sănătoase şi mai benefice pe termen lung.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *