Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
alimentație
alimentație

Cum ne dăm un boost de energie prin alimentație

Pentru a funcționa normal, organismului uman îi este necesară o anumită cantitate de energie. Celulele utilizează această energie pentru a putea îndeplini anumite funcții. În dieta zilnică ar trebui să introduci alimente bogate în nutrienți – hidrați de carbon (numiți, de asemenea, carbohidrați, glucide sau zaharuri), proteine și lipide (grăsimi) – de care corpul are nevoie pentru o funcționare bună.

Ai remarcat, probabil, că sunt momente în care în timpul în care trebuie să efectuezi o activitate pentru care ai nevoie de energie te simți obosit/ă sau fără forță. Cauzele pot fi variate, însă una dintre deciziile cele mai bune pe care le poți lua este să consumi alimente care îți pot da un impuls, ajutându-te să te simți mai bine.

Ai nevoie de un boost de energie? Iată ce trebuie să consumi:

  1. Banane

Bananele conțin cantități mari de potasiu, prin urmare, îți pot asigura energia de care ai nevoie. Nu doar că într-un mod natural și sănătos potasiul oferă energie, dar este foarte benefic pentru întărirea musculaturii, cu atât mai mult în cazul în care practici un sport. Mai mult, potasiul minimalizează riscul de apariție al crampelor musculare și al unor leziuni și contribuie la reglarea sistemului nervos. Pentru a te bucura de energie și a te putea concentra întreaga zi, consumă două banane de mărime medie dimineața.

  1. Fulgi de ovăz

Având în vedere că pot oferi energie instantaneu, este de preferat să incluzi fulgii de ovăz printre alimentele de la micul dejun. Astfel, vei beneficia de suficientă energie pentru toate activitățile de peste zi. În compoziția fulgilor de ovăz intră atât fibre, cât și carbohidrați, ceea ce înseamnă că vei obține energie într-un mod sănătos. Îi poți consuma în iaurt, în lapte sau chiar în apă proaspătă. Nu ai niciun motiv să îți faci griji dacă îi incluzi în dieta zilnică.

  1. Pește bogat în Omega-3

Dacă îți place în mod deosebit carnea de pește te poți bucura de savoarea acesteia de câte ori dorești, cu mențiunea că pentru un plus de energie obținută rapid și sănătos trebuie să alegi pește bogat în Omega 3, adică ton, somon, păstrăv sau sardine. Aceste tipuri de pește nu doar că te ajută să obții energia de care ai nevoie, ci sunt ideale pentru o memorie bună, sănătatea sistemului nervos și scăderea nivelului de stres. Consumând pește bogat în Omega 3 riscul de a dezvolta la un moment dat o depresie este minim, iar puterea ta de concentrație va crește. Poți consuma pește la orice masă dorești, însă pentru că este vorba de energie, specialiștii recomandă includerea peștelui bogat în Omega 3 la micul dejun, pentru o energie bună pe tot parcursul zilei. Ton pe pâine prăjită poate fi o idee bună de mic dejun!

  1. Ouă

Ouăle sunt produse foarte sănătoase, benefice organismului uman, chiar dacă sunt și voci care susțin contrariul. Printre altele, un ou conține proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanți și colină – așadar, elemente cu proprietăți esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Nu doar că îți pot asigura energia necesară pentru o întreagă zi (dacă le incluzi la micul dejun), dar te pot ajuta să te concentrezi foarte bine, crescând această capacitate.

  1. Apa

Probabil că ți se pare banal sau ușor exagerat să ți se spună că apa este unul dintre cei mai eficienți factori de energie din lume. Te-ai gândit că stresul de care te înconjori zilnic și activitățile fizice duc în mod obișnuit la deshidratare? Din acest motiv este important să bei apă pentru a recupera energia pe care o pierzi. Bea cel puțin două pahare cu apă când te simți fără energie și foarte obosit/ă și nu uita că de-a lungul întregii zile trebuie să bei cel puțin 2 litri de apă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *