Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce e bine să consumi bananele pătate

Majoritatea oamenilor evită să consume bananele, atunci când acestea devin prea coapte, însă nu ar trebui să fie așa. Există diferite studii care confirmă faptul că banana este sănătoasă și că acele puncte maronii de pe ea fac parte doar din procesul de coacere, nealterând fructul. Totodată, unii entuziaști ai alimentației sănătoase susțin că o banană pătată este chiar mai nutritivă decât una care are coaja într-un galben pur și intens. Te invit să descoperim împreună ce anume face ca acele banane să fie mai sănătoase decât altele și de ce este așa.

Cum se coc bananele

Bananele sunt unele dintre puținele fructe care nu au nevoie să rămână atașate de copac pentru a se coace. De altfel, fermierii de banane le separă de copac atunci când acestea sunt extrem de verzi și necoapte, datorită faptului că este nevoie ca bananele să fie exportate în întreaga lume. Odată desprinse de copac, aminoacizii din banane  încep să se transforme în gaz etilen, care pornește procesul de maturare al acestora. De acolo vine și parfumul aromat al bananelor, care se intensifică pe măsură ce fructul devine mai copt. Acest gaz este și cel care provoacă petele maronii, care indică faptul că fructul este copt.

Bananele pătate pot preveni cancerul

Unul dintre cele mai comentate plusuri ale bananelor cu pete maronii este protecția sporită împotriva celulelor canceroase. Deși Universitatea din Tokyo a publicat, acum câțiva ani, un studiu pe această temă, există, însă, îndoieli față de veridicitatea studiului, astfel că un conținut mare de „TNF” (Factor de Necroză al Tumorii) nu a fost confirmat în banane.  Cu toate acestea, există alte beneficii cunoscute și verificate, pe care le vom explora mai jos.

Îmbunătățesc arsurile pe stomac

Bananele sunt considerate un bun remediu anti-acid natural. Astfel, dacă vreun aliment ți-a provocat arsuri stomacale, poți consuma o banană mai coaptă pentru a te simți mai bine. Te vei simți mai bine în câteva momente. Totodată, va avea un efect similar în ușurarea simptomelor de gastrită și ulcer stomacal.

Ajută la scăderea tensiunii arteriale

În cazul în care știi că ai probleme cu tensiunea arterială, e bine să știi că o banană poate coborî nivelul acesteia. Acest lucru este motivat prin conținutul ridicat de potasiu și magneziu din aceste fructe.

Îți oferă energie și combate anemia

O banană consumată îți va stimula producția de hemoglobină și va remedia sau preveni anemia. Totodată, aceasta îți va oferi energie pentru a te putea antrena, datorită carbohidraților cu un indice glicemic scăzut. În același timp, o banană îți va asigura un nivel optim de potasiu.

Combate depresia

Bananele conțin o cantitate importantă de triptofan, o substanță pe care corpul o transformă în serotonină. Acest hormon este responsabil pentru sentimentul de bine pe care noi îl resimțim atunci când suntem fericiți.

Printre multe alte beneficii ale acestui fruct mai putem menționa și faptul că acesta combate constipația, ajută la sindromul premenstrual (PMS) și ajută la reglarea temperaturii corpului.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *