Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
motivație
motivație

Cum să rămâi motivat pe timpul pandemiei

Perioada prin care trecem nu este cea mai favorabilă, din multe puncte de vedere. Însă, dacă stăm să analizăm fiecare plus sau minus, ne dăm seama că are și părțile ei pozitive, atât pentru noi cât și pentru lumea înconjurătoare.

În primul rând, statul acasă ne face să ne apropiem mai mult de familie și de cei dragi. Avem mai mult timp de petrecut cu ei și astfel, redescoperim plăcerea de a sta unul în brațele celuilalt și ne descoperim unii pe alții.

În al 2-lea rând, natura este cea care reînvie la viață, gradul de poluare a aerului scade considerabil și natura în sine ia o pauză de la toată aglomerația și se bucură de momentul ei de liniște.

Chiar dacă pentru noi este relativ mai greu să ne oprim din goana în care eram angrenați, e momentul să luăm lucrurile mai ușor și să încercăm să rămânem motivați pe perioada aceasta. Deoarece nu întotdeauna este ușor să rămâi motivat, iată ce poți face ca acest lucru să îți vină natural și să nu renunți la activitățile și rutina pe care o aveai până acum:

  1. Concentrează-te pe rezultatul final

Dacă ești obișnuit să te concentrezi doar pe planurile pe termen mediu și scurt, atunci există mari șanse să te demotivezi încă de la început. Ca să rămâi motivat și să nu renunți încă de la primele încercări, trebuie să te concentrezi pe rezultatul final. Să te imaginezi deja acolo, reușind și cu siguranță drumul și activitățile pentru a fii acolo îți par mult mai ușor de îndeplinit.

  1. Frica este un stimul important

Poate chiar acum te-ai gândit deja să renunți la a mai face sport sau chiar și munca de acasă îți dă bătăi de cap și vrei să îi pui capăt. Însă, întotdeauna există o frică în spatele acestora pe care trebuie să o folosești în avantajul tău. Dacă ai avut o viață activă și mersul la sală era una dintre activitățile tale zilnice, renunțarea la aceasta o să afecteze negativ organismul tău. Astfel, cu siguranță renunți, vei pune mai multe kilograme pe tine decât în mod obișnuit. Munca de acasă nu e chiar atât de grea dacă te gândești că răsplata te va ajuta să nu rămâi pe drumuri sau fără bani de mâncare.

  1. Vorbește cu tine însăți

Nimic nu se compară cu motivația pe care o primești chiar de la tine. Chiar dacă este greu, e important să îți amintești mereu care sunt motivele pentru care îți dorești să mergi mai departe și cele care te fac să te oprești. Pune-le în balanță și vei observa că cele care te îndeamnă să mergi mai departe sunt mai mult și mai convingătoare.

  1. Vorbește cu cei dragi

Nu e tocmai o perioadă ușoară pentru nimeni și cu siguranță cei dragi vor înțelege problemele tale și îți vor fi alături, sprijinindu-te. Poate și ei trec prin aceeași perioadă și atunci este o oportunitate pentru fiecare să vă ascultați și să vă susțineți reciproc.

  1. Mută-ți activitățile în online

Indiferent de ce activități desfășurai înainte de izolarea la domiciliu, e momentul să găsești alternative și să te conectezi la mediul online. Majoritatea locurilor de muncă îți oferă posibilitatea de a lucra de acasă, ceea ce e un plus, deoarece eviți expunerea la viruși. Dacă aveai o viață activă, multe săli oferă programe de fitness online la care poți participa gratuit, școlile de dans postează constant cursuri online. Toată lumea s-a mobilizat și s-a adaptat condițiilor actuale, încercând să ofere oportunități pentru fiecare, chiar și de acasă.

Dacă îți lipsesc ieșirile cu prietenii, organizați un skype, unde fiecare vă așezați confortabil și povestiți, motivându-vă reciproc.

Iată alte 10 sfaturi care te ajută să rămâi mereu motivat

 

 

Cover - via pexels.com
Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *