Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
concentrare
concentrare

Modalităţi prin care te poţi concentra mai bine

De cele mai multe ori, ni se întâmplă pe parcursul zilei să cădem într-o stare de oboseală subită, să nu ne mai putem concentra la fel de bine sau chiar să avem mici scăpări ale memoriei. Pentru a vă antrena această capacitate de a fi focusat pe toată perioada zilei, există câteva trucuri la care puteţi apela. Acestea trebuie integrate în modul vostru de viaţă şi trebuie făcute zi de zi pentru a avea un efectul dorit.

Exerciţiile de respiraţie ajută la oxigenarea creierului, vă relaxează şi vă ajută să vă puteţi concentra mult mai bine asupra a ceea ce faceţi. Încercaţi ca cel puţin de 3 ori pe zi să luaţi mici pauze de câteva minute în care să inspiraţi adânc (număraţi până la 4), ţineţi aerul timp de 2-3 secunde şi apoi expiraţi în timp ce număraţi până la 4. Acest gen de respiraţie foarte intensă vă ajută să vă eliberaţi de stres şi să vă mutaţi atenţia de la problemele zilnice.

Fiţi optimişti. Energia pozitivă şi gândirea de acest fel vă ajută mult în urmărirea scopurilor pe care vi le-aţi setat. Veţi evita să mai pierdeţi timpul cu tot felul de lucruri mărunte şi vă veţi putea concentra mult mai bine dacă aveţi scopuri bine definite şi le abordaţi cu o atitudine pozitivă.

Încercaţi să reduceţi nivelul stresului. De cele mai multe ori, din cauza stresului foarte mare, nu reuşiţi să vă concentraţi asupra priorităţilor din ziua respectivă. Este foarte important să nu vă lăsaţi copleşit de problemele şi întrebările pe termen lung şi să luaţi fiecare zi şi sarcină pe rând.

Faceţi exerciţii fizice şi dormiţi suficient noaptea. Pentru a avea energie în fiecare zi astfel încât să puteţi rămâneţi concentraţi este necesar să fiţi în formă şi să aveţi o dietă corespunzătoare. Întregul stil de viaţă trebuie să fie unul potrivit pentru a face faţă zilnic atingerii obiectivelor stabilite.

Consumaţi cantităţi mici de cafea pe o perioadă mai mare de timp. În loc să beţi cana întreagă de cafea în câteva secunde şi să aveţi un moment culminat atunci când îşi face efectul, e mai bine să o beţi în cantităţi mai mici ca să aveţi un nivel uniform de energie. Va fi obositor să aveţi pe parcursul zilei fluctuaţii de energie şi oboseală şi vă va scădea productivitatea.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *