Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
smoothie de capsuni
smoothie de capsuni

4 rețete de smoothie care îți accelerează metabolismul

Uneori, organismul are nevoie de un imbold pentru a funcționa mai bine, fie că facem sport sau adăugăm anumite alimente în dietă. Fructele și legumele sunt excelente pentru a accelera metabolismul și a întări sistemul imunitar.

Dacă vrem ca organismul nostru să intre într-un ritm mai alert de “lucru” este bine să îi dăm un imbold dimineața. Iată patru rețete de smoothie care ne vor accelera metabolismul:

1. Smoothie cu mere

Adaugă în blender o cană de iaurt, un măr tăiat în felii, o linguriță de miere, o jumătate de linguriță de migdale, scorțișoară și o cană de lapte de soia.

Merele sunt responsabile de accelerarea organismului, ajută la detoxifiere și îți dau energie. Se spune despre mere că au capacitatea de a ne da mai multă energie decât cafeaua, de aceea se recomandă ca în acele zile în care suntem fără energie din cauză că am dormit prea puțin să mâncăm câteva mere dimineața.

2. Smoothie cu căpșuni

Adaugă în blender o jumătate de litru de lapte sau lapte de soia, o cană de căpșuni, o jumătate de cană de fulgi de ovăz sau ovăz fiert/hidratat și un sfert de cană de semințe de in, care au fost hidratate jumătate de oră.

Căpșunile protejează inima, ajută la creșterea colesterolului bun, scad presiunea arterială și luptă împotriva cancerului datorită numeroșilor antioxidanți pe care îi conțin. În plus, sunt și o importantă sursă de fibre alături de semințele de ovăz și in, dându-i un imbold organismului să „lucreze” mai alert.

3. Smoothie cu fructe exotice

Adaugă în blender două grepfruturi, două felii de ananas, o cană de afine și o jumătate de cană cu apă.

Ananasul este o foarte bună sursă de vitamine și dă un imbold sistemului imunitar. Grapefruit-ul și afinele sunt pline cu antioxidanți, despre care se știe că previn apariția unor boli grave cum ar fi cancerul și ajută la menținerea tânără a celulelor și a organismului.

4. Smoothie cu pudră de roșcove

Adaugă în blender trei-patru linguri de pudră de roșcove, o jumătate de litru de lapte sau lapte de soia, o jumătate de cană de migdale, un sfert de cană de amarant, o linguriță de miere.

100 de grame de pudră de roșcove conține jumătate din necesarul zilnic de calciu și suficiente proteine, vitamine și minerale cât să accelereze metabolismul. Migdalele ajută la digestie și la reducerea colesterolului rău.

Pe lângă acestea nu uita să te odihnești suficient, să te hidratezi și să faci cât mai multă mișcare!

Cover - Sursă foto: pexels.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *