Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
apă
apă

5 motive pentru care ar trebui să bem apă înainte de micul dejun

Un obicei împământenit în cultura japoneză este acela de a bea două pahare de apă imediat după trezire. Aceștia consideră că apa le purifică organismul și îi apără de foarte multe boli, chiar și de unele mai grave precum cancerul.

Japonia are cele mai multe persoane din lume care au 100 de ani sau au trecut deja de această venerabilă vârstă.

Iată ce se spune că pot face aceste două simple pahare de apă consumate în fiecare dimineață:

Rehidratare

După o perioadă mai lungă de somn, corpul nostru este în mod natural deshidratat, chiar dacă înainte de a dormi am băut destul de multă apă. Celulele noastre au nevoie de acest lichid vital pentru a funcționa cum trebuie.

Cafeaua ne deshidratează mai mult, fiind un diuretic, pe când apa ne face să ne simțim mai proaspeți, mai energici, mai sănătoși și mai fericiți încă de dimineață.

Detoxifiere

În timp ce dormim corpul nostru se „repară” prin refacerea celulelor și a energiei, dar și prin echilibrarea nivelului hormonilor din organism. Aceste procese duc inevitabil la producerea unor toxine și a altor lucruri care trebuiesc eliminate.

Apa ne ajută să scăpăm mai repede de aceste toxine, iar noi ne vom simți din ce în ce mai bine și vom fi pregătiți să luăm prima masă a zilei. Pielea noastră va beneficia și ea de pe urma acestui detoxifieri matinale deoarece se va menține sănătoasă și fără pete.

Metabolism

Majoritatea dintre noi cunosc faptul că apa este un bun aliat atunci când vine vorba să scăpăm de cele câteva kilograme în plus pe care le mai avem câteodată.

Dimineața, cu ceva timp înainte de micul dejun, apa va face minuni pentru metabolismul tău, fiind un fel de alarmă pentru el. Din câte se pare apa ne accelerează metabolismul și îmbunătățește abilitatea corpului nostru de a arde calorii pe tot parcusul zilei.

De asemenea, două pahare de apă reduc apetitul astfel încât la prima oră a dimineții vom mânca mai puțin și poate că vom fi mai atenți la ceea ce consumăm.

Creier

Apa este principala componentă a creierului nostru, iar procentul de 75% pe care îl ocupă în acest organ spune multe despre cât de importantă este pentru el. După o noapte, să îi zicem un pic mai lungă, condimentată cu băuturi alcoolice, ne vom simți amețiți și cu dureri de cap.

Acest lucru are loc deoarece suntem deshidratați și creierul suferă cel mai mult datorită faptului că trei sferturi din compoziția sa este formată din apă.

Unul sau două pahare de apă de dimineață vor fi folositoare pentru că vom gândi poate un pic mai clar și ne vom reveni mai repede din starea de amorțeală pe care o resimțim. Vei vedea și tu o diferență notabilă între tine și cei care nu fac asta, deși sunt mahmuri.

Digestie

Principala cauză a apariției constipației este deshidratarea. Apa ne ajută la curățarea intestinelor și la funcționarea normală a sistemului digestiv.

Japonezii cred cu tărie că apa consumată dimineața are efecte miraculoase asupra organismului lor. Acest lucru nu este dovedit științific, însă cu siguranță nu îți va face rău să bei mai multă apă.

Poate că ar fi bine să ne facem și noi un nou obicei pentru că este foarte posibil ca acesta să aibă efecte benefice asupra stării noastre generale de zi cu zi.

Citește și despre avantajele consumului de ceai de dimineață.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *