Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Avantajele consumului de ceai dimineața

Ceaiul este una dintre cele mai vechi băuturi consumate de om de-a lungul istoriei. În multe culturi, acesta are un loc aparte și este un obicei tradițional pe care aproape toată lumea îl respectă.

Corpul tău se poate bucura de efectele pozitive ale ceaiului încă de la prima oră a dimineții. Iată câteva dintre lucrurile bune pe care le poate face o ceașcă de ceai pentru tine.

Antioxidanții existenți în ceai, mai ales în cel verde, te vor ajuta să capeți mai multă rezistență fizică pentru că vor crește capacitatea organismului tău de a arde grăsimi. În acest fel, vei obosi mai greu și îți vei menține mult mai ușor greutatea sub control.

Tot aceste substanțe te pot proteja de apariția unor forme de cancer, astfel că poate fi considerat o bună formă de prevenție în unele cazuri. Bineînțeles, contează și modul nostru de viață, structura genetică și multe alte lucruri în cazul apariției unei forme de cancer, astfel încât nu trebuie neapărat să considerăm ceaiul ca un aliment miraculos în acest sens.

Ceaiul are mai puțină cafeină decât cafeaua ceea ce e un lucru bun pentru organism, fiind demonstrat faptul că această substanță, consumată în exces, poate dăuna sănătății noastre. Dacă aveți probleme cu somnul, vă doare capul sau sunteți nervoși, atunci ar fi poate mai bine să renunțați la cafea și să beți ceai dimineața.

Reducerea riscului apariției unui atac de cord poate apărea dacă vom consuma ceai în mod constant. În principal vor beneficia de acest obicei  arterele noastre care vor fi menținute în cea mai bună stare.

Poate că această băutură caldă consumată dimineața nu te va ajuta să te trezești așa brusc precum o cafea însă te va relaxa și îți hidrata organismul.

Ceaiul îți întărește oasele. Studiile arată că oamenii care au consumat ceai în mod constant au oasele mai puternice indiferent de stilul lor de viață. Autorii cred că numărul mare de fitochimicale este responsabil de acest aspect.

Până și imunitatea ta are de câștigat dacă vei bea ceai. Cercetătorii au demonstrat faptul că ceaiul ne crește activitatea imunitară.

Știm cu toții că, de multe ori, cafeaua ne îngălbenește dinții. Ceaiul, pe de altă parte, dacă nu este îndulcit cu zahăr, ne ajută să avem un zâmbet sănătos și frumos pentru că, printre altele, conține fluor și tanin care sunt eficiente în combaterea plăcii dentare.

Renunțați la zahăr și chiar și la miere atunci când beți ceai. Unele studii spun că substanțele bune din miere își pierd calitățile și devin chiar toxice atunci când mierea este încălzită la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius.

Voi ce tipuri de ceai preferați?

Citește și despre beneficiile ceaiului negru și verde asupra organismului.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *