Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 motive să nu sari peste micul dejun

Micul dejun are o importanță majoră în sănătatea organismului nostru. Pe lângă faptul că, atunci când suntem tineri, micul dejun ajută la îmbunătățirea puterii de a asimila cunoștințe noi, și deci de a avea rezultate mai bune la școală, această primă masă a zilei poate avea efecte foarte benefice pentru corpul și mintea noastră. În cele ce urmează, te invit să descoperi 5 motive pentru care trebuie să servești micul dejun în fiecare dimineață.

Grăbește metabolismul

Deși pare absurd, acest fapt are o explicație chiar foarte logică. Pe parcursul nopții, metabolismul nostru este încetinit, pentru a diminua consumul de energie. Atunci când ne trezim, ritmul metabolic încă se află în starea încetinită de peste noapte. Prin alimentele consumate la micul dejun, grăbim metabolismul, acest proces având efect chiar și în pierderea unor kilograme în plus.

Ajută la concentrare

Dacă ai impresia că nu funcționezi corect dimineața, că nu te poți concentra la nimic și că nu ai suficientă energie pe parcursul zilei, pot exista două motive pentru care simți asta: odihna sau mâncarea. Sărind peste micul dejun, sari peste cea mai mare parte a carbohidraților pe care ar trebui să îi consumi în timpul zilei. Asta pentru că, acești nutrienți sunt perfecți pentru a-ți pune corpul în mișcare dimineața, urmând ca, pe parcursul zilei să îți iei aportul de proteine și alți nutrienți importanți. Puterea de concentrare este îmbunătățită și ea, datorită faptului că organismul tău are de unde să folosească energie calorică în acest sens.

Îți iei porția de vitamine

Bineînțeles, vitaminele și mineralele sunt esențiale sănătății noastre. Iar momentul cel mai bun ca să începi absorbția lor este dimineața. Adaugă micului tău dejun multe fructe și legume, fie sub formă de suc, smoothie sau preparate gătite, pentru a te asigura că nu ești predispus la carențe și deficiențe.

Ajută la bună dispoziție

Dacă e să fim cinstiți, mâncarea nu este un element de care avem nevoie doar pentru nutriție. Aceasta este importantă și pentru bună dispoziția și starea noastră mentală. De aceea, este important să alegem alimentele care ne fac plăcere să le consumăm și în același timp să ne asigurăm că acestea sunt cât mai sănătoase. De altfel, este necesară construirea unui echilibru între mâncarea ca element nutritiv și ca factor de plăcere.

Scazi riscul de a face un atac de cord

Odată cu servirea în mod regulat a mesei de dimineață, spun specialiștii în medicină, este diminuat și riscul de a suferi un atac de cord, în special în cazul bărbaților. Explicația vine din faptul că, prin servirea micului dejun, ești mai puțin predispus să consumi prea multă mâncare pe parcursul întregii zile.

Tu sari peste micul dejun?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *