Beneficiile consumului de lapte la micul dejun

Laptele a fost primul aliment pe care l-am consumat când eram mici și nu ar trebui să îl evităm nici acum când am mai crescut. Micul dejun oferă o oportunitate excelentă pentru a consuma o astfel de băutură sănătoasă, care nu ne ocupă prea mult timp pentru a o prepara. În funcție de preferințe, putem alege mai multe variante în care putem cosuma acest produs.

Recomandat ar fi să consumăm laptele în stare naturală, fără a mai adăuga noi zahăr sau altfel de îndulcitori. Iată câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de lapte la micul dejun.

1. Calciu și potasiu

Laptele și produsele lactate conțin o cantitate mare de calciu. După cum bine știm această substanță este importantă pentru întărirea oaselor și ajută la prevenirea unor boli precum osteoporoza. De asemenea, calciul ajută la funcționarea și a altor procese ale organismului nostru precum contracția musculară sau în coagularea sângelui.

În afara calciului, laptele conține și potasiu, care ajută la reglarea presiunii sângelui și la contracția musculară.

2. Proteine

Cei mai mulți dintre noi știu că, pe lângă faptul că este delicios, laptele este o importantă sursă de proteine. Acesta conține și toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul nostru.

3. Vitamine

 Laptele are în componența sa câteva vitamine importante pentru corpul uman. Una dintre ele este vitamina A, folositoare pentru vedere și pentru piele. De asemenea, aceasta are un rol și în creșterea celulelor și în buna funcționare a sistemului imunitar.

Vitamina B-12 este esențială pentru sistemul nervos și este folosită de organismul nostru pentru formarea sângelui.

În ceea ce privește vitamina D, aceasta este utilizată pentru absorbția calciului, a fosforului, dar și în formarea oaselor.

Fosforul și riboflavină sunt utilizate la „producerea de energie” în interiorul celulelor și la formarea oaselor.

În ceea ce privește niacina (B3), aceasta ajută la procesarea zahărului și a grăsimilor, dar are și un rol important în ceea ce privește cantitatea de enzime pe care o produce corpul nostru.

4. Scăderea în greutate

Deși nu se poate spune că laptele este un aliment minune în ceea ce privește slăbitul, acesta poate avea un rol important în menținerea greutății optime, după cum indică unele studii.

Laptele este foarte bun pentru sănătatea noastră și poate fi utilizat pentru prepararea unui mic dejun sănătos, hrănitor și ușor de realizat. Beneficiile pe care le oferă organismului nostru această băutură sunt numeroase, așadar ar trebui să îl includem cât mai des în dieta noastră.

Tu obișnuiești să consumi lapte la micul dejun?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com