logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile micului dejun pentru studenți

Viața activă a unui student poate sta în calea unei alimentații sănătoase. Consumul regulat al micului dejun este, probabil, unul dintre ultimele lucruri la care se gândește un student dimineața, însă, pe termen lung, acest obicei poate avea consecințe neplăcute asupra organismului său.

În cele ce urmează vă voi prezenta câteva dintre avantajele de care pot beneficia studenții care fac din servirea mesei de dimineață un obicei zilnic.

Crește puterea de concentrare

Potrivit unui articol publicat pe site-ul Healthyeating.org, studenții care consumă un mic dejun cu indice glicemic scăzut reușesc să își păstreze atenția mai mult timp, comparativ cu cei care mănâncă alimente bogate în glucide sau sar peste masa de dimineață. În plus, tinerii care servesc masa dimineața, au o memorie mai bună și sunt mai puțin frustrați de sarcinile de la școală.

Îmbunătățește performanțele academice

Servirea mesei de dimineață are o influență pozitivă și asupra performanțelor academice ale tinerilor. Conform unui articol apărut pe site-ul The importance of eating breakfast, studenții care servesc masa dimineața sunt  mai predispuși să ia note mai mari la teste. În schimb, tinerii care nu obișnuiesc să mănânce dimineața au note mai mici.

Ajută la controlul greutății

Variațiile de greutate sunt o problemă comună printre tineri, în special în rândul adolescenților și studenților. Un studiu publicat în revista Public Health Nutrition a demonstrat faptul că studenții care servesc micul dejun  își păstrează mai ușor greutatea optimă, comparativ cu cei care sar peste această masă. Tinerii care nu iau micul dejun sunt mai predispuși la un consum mai mare de alimente în restul zilei și au o calitate scăzută a dietei, ceea ce duce la creșterea frecventă în greutate.

Oferă energia necesară întregii zile

Studenții care iau micul dejun sunt mai energici decât cei care sar peste prima masă a zilei. Un mic dejun sănătos oferă organismului nutrienții necesari pentru a începe în forță ziua și pentru a avea energie pe tot parcursul ei.

În schimb, neglijarea mesei de dimineață poate avea consecințe asupra stării de dispoziție a studenților, aceștia fiind mai predispuși la iritare, oboseală și frustrare.

Pe voi cât de mult vă influențează servirea micului dejun?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *